Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zkusil Francii i Švýcarsko, ale v Hradci je doma. Marek Plašil se fotbalem baví

Hradec Králové – Ve třiceti letech patří obránce Marek Plašil k oporám Hradce Králové. Nejmladší ze tří bratří Plašilových stejně jako slavnější Jaroslav okusil francouzský fotbal. Na rozdíl od někdejšího člena národního týmu mu však zahraniční angažmá nevyšlo. Fotbalem se Marek Plašil baví a hodlá hradeckým Votrokům ještě nějaký ten pátek pomáhat v cestě za ligovými úspěchy.

Marek Plašil z Hradce Králové (v bílém) v utkání s Jihlavou
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Fotbal hraju odmalička a znamená pro mě hodně. Strašně moc mě baví," pronesl v pořadu Studio fotbal extra Marek Plašil.

Ze třech bratrů (nejstarším Jan, prostředním Jaroslav) začínal s fotbalem nejdříve, do míče kopal už ve čtyřech letech. Začátky ale nebyly jednoduché. "Brali mě do party, sice jsem byl skoro po kolena, ale nechali mě hrát," zavzpomínal na první fotbalové krůčky Plašil.

Po malé pauze, kdy se věnoval hasičskému sportu, se v osmi letech k milované hře vrátil. A nemusel litovat. Z rodných Černíkovic se přes Rychnov nad Kněžnou prosadil až do kádru Hradce Králové. Pak putoval do Chebu a Příbrami.

Největší díru do fotbalového světa udělal prostřední bratr Jaroslav, který se vydal dobýt Francii. V jeho stopách mohl jít i Marek, ale nepovedlo se.

"V Příbrami mi skončila smlouva, přes bráchu byly nějaké kontakty na zkoušku do Francie. Byl jsem i ve Švýcarsku, bohužel to nevyšlo. Ve Francii to byly Méty, které byly ve druhé lize, a Ajaccio, to hrálo první ligu. Byla tam hrozně velká konkurence a ani jsem neuměl francouzsky," popsal nezdařený pokus v zahraničí. "Ale i ty zkoušky mi daly hodně," poznamenal.

"Určitě bych ještě nějaký ten rok chtěl hrát. Uvidíme, jaká bude výkonnost a jestli o mě bude mít Hradec zájem," uzavřel nejmladší z klanu Plašilů.

V neděli od 19:50 sledujte na ČT sport zápas Hradce Králové v Plzni.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články