Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zahustel ve Spartě: Jsem bojovník a chci do Ligy mistrů

Praha - V obraně Sparty se pravidelně v posledních letech objevovali Ondřejové Kušnír či Švejdík. Teď momentálně na Letné působí Ondřejové Mazuch a Zahustel. Ten říká, že je Sparta jeho druhým domovem. Za pražský klub, kam přestoupil z Mladé Boleslavi, hraje už půl roku a nemůže si ho vynachválit. "Na Letné se mi hraje fantasticky, rád bych, abychom postoupili do Ligy mistrů," řekl pro pořad Fotbal Extra. Úvodní díl sledujte zde.

Ondřej Zahustel v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V dresu Boleslavi se Zahustel dokázal proti Spartě pravidelně prosazovat. Vzájemný zápas vždy provázely emoce a napětí. "Když přijela Sparta, tým se vždycky nahecoval o něco víc než na jiný zápas. Bylo to dobré i pro fanoušky, padalo dost gólů, ale výsledkově se nám moc nedařilo, často jsme prohráli. Vzpomínám na to ale v dobrém," uvedl Zahustel.

Přestup do Prahy pro něj byl splněným snem. "Hrát za nejslavnější klub v Čechách je sen každého. S kluky v kabině je to naprosto skvělé, myslím, že jsem zapadl dobře. Líbí se mi tady," řekl.

Na Spartu původně přišel jako ofenzivní záložník, jenže jeho úloha je nakonec jiná. V rudém dresu našel místo na kraji obrany. "Přijal jsem to tak, že mě trenér postavil. Nemohl jsem si vybírat. Snad jsem mu nějak dokázal, že tam hrát můžu a vyhovuje mi to," přiznal.

Zahustelovi je podle jeho slov blízká hlavně rychlost. "Mezi pomalejší hráče nepatřím," řekl. Se skromností však dodal, že mezi špílmachry nepatří. "Obrovským technikem nejsem, nazval bych se bojovníkem. Emoce se snažím nechávat stranou, ale fotbalové srdce mám. Soustředím se jen na hru. Vůle je u mě na velké úrovni," řekl.

Pětadvacetiletý obránce má cíle pro novou sezonu jasné. "Začíná sezona, chceme postoupit před Steauu, to je hlavní. Co se týče ligy, určitě jediný cíl je získat titul. Moc bych si ho přál, byl by můj první. Doufám, že se nám to podaří. Hlavně musím být zdravý a výsledky určitě přijdou. Pak bych se chtěl posunout ještě někam výš."

Fotbal Extra nově zapojuje do svého vysílání i vás, televizní diváky, a to pomocí Facebooku a Twitteru. Ty nejlepší postřehy s hashtagem #fotbalextra před každým následujícím kolem se objeví na závěr pořadu. Navíc můžete získat vstupenky na ligové zápasy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články