Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Havlík se prokopal z Kroměříže do Slovácka. Do dospělého fotbalu naskočil už v patnácti

Uherské Hradiště - Marek Havlík je rodákem z Kroměříže. A právě tam v patnácti letech debutoval v A týmu, který hrál Moravskoslezskou fotbalovou ligu. "Asi jsem si v té době neuvědomoval, jaký skok to pro mě je," vzpomínal ve Studiu fotbal: Extra. Nakonec se však propracoval až do Slovácka.

Marek Havlík, Martin Fillo
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Po pohárovém tažení Kroměříže v sezoně 2010/2011 se o Havlíka začaly zajímat velké kluby. A mezi nimi bylo dokonce i italské Bari. "Nedopadlo to, byl jsem hodně mladý a neměl jsem na to správnou hlavu. Nebyl jsem si jistý, že to tam sám bez rodiny zvládnu," vrací se k zahraniční nabídce.

Místo toho zakotvil ve Slovácku. "Přestoupil jsem do B mužstva a po nějakých dvou měsících jsem začal nakukovat do áčka. První zápas za A tým jsem hrál asi po půl roce proti Baníku Ostrava. Vyhráli jsme, byl to dobrý začátek. A rok nato jsem dal první gól - také do sítě Baníku," vzpomíná Havlík. "Vyrovnával jsem na 1:1, ale bohužel jsme prohráli."

Do kádru se stabilněji propracoval až letos. "Začal jsem dostávat více šancí od trenéra. Měl jsem z toho zpočátku trochu strach, ale postupem času jsem si věřil více a více. Zápasy jsou určitě lepší než tréninky," přiznává. 

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články