Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Jubilejní dvacátý ČT Author Cup vyhrál Boudný

Praha – Jubilejní dvacátý ČT Author Cup vyhrál při své premiéře na závěrečném závodu bikerské sezony Pavel Boudný. Dvojnásobný úspěch týmu České spořitelny podtrhl Matouš Ulman. Třetí skončil Jiří Novák. Závodníci, mezi kterými byla kromě české špičky i řada osobností nejen ze světa sportu, absolvovali 63 kilometrů a na nich víc než 1500 metrů převýšení.

Ti nejlepší zvládli trať za méně než dvě hodiny. "Nebylo to tak jednoduché, jak jsem si myslel. Je to týmový double, lépe to dopadnout nemohlo," prohlásil v cíli vítězný Boudný. "Pro mě to bylo na horská kola až moc taktické. Rozhodly nástupy, které docela bolely," doplnil jeho týmový kolega Ulman.

Závod již tradičně odstartoval místopředseda senátu Přemysl Sobotka. Spolu s ním byl u toho i výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. "Máme rádi amatérský sport. Věnujeme se mu ve stovkách reportáží. Už třetím rokem máme to štěstí sem v sobotu ráno přijet a vidět to nádherné hemžení všech sportovních nadšenců. I to, jak je letos poprvé vyprodáno pomalu s měsíčním předstihem, svědčí o tom, že naše propojení se závodem je správné," prohlásil na startu.

V Josefově Dole nechyběly i další osobnosti České televize – Jiří Hölzel, Jiří Rejman nebo Robert Záruba. Závod si nenechali ujít například veslař Ondřej Synek nebo handicapovaný cyklista Jiří Bouška.

Tečka za cyklistickou sezonou byla již dlouho dopředu vyprodaná, závod dosáhl maximální kapacity 3500 účastníků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články