Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Báječné vyvrcholení bikerské sezony. Dvacátý ČT Author Cup je už vyprodaný

Praha – ČT Author Cup se pojede v sobotu už po dvacáté. Jubilejní ročník bude tradičně startovat v Josefově Dole v Jizerských horách. Na závodníky čeká 63 kilometrů a na nich víc než 1500 metrů převýšení. Zájem je velký, startovní čísla jsou vyprodána. Česká televize připravila čtyři přímé vstupy. První z nich s rozhovory se zajímavými osobnostmi ze světa sportu sledujte od 9:40, v 11:25 zachytí kamery profesionály směřující k cíli, v 11:50 se diváci dozvědí, kdo závod vyhrál, a ve 14:30 ČT sport přiblíží atmosféru v cíli.

ČT Author Cup
zdroj: ČTK autor: Jiří Částka

"Poprvé v předstihu je závod takto vyprodán," uvedl spolupořadatel závodu Karel Říha. Trať se nezměnila. "Je to masový závod, má svá specifika. Trať je středně náročná," dodal.

"Je to strašně moc hezké zakončení bikerské sezony. Horší je závěr, ale do 55. kilometru je to příjemné. Pak už síly docházejí. Od posledního občerstvení v Bedřichově je tam pár nepříjemných kopců. Bolí to," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský, který se také postaví na start.

Celkem pojede 29 týmů. Za Českou televizi se účastní 140 závodníků. Na trati nebudou chybět Robert Záruba, Pavel Čapek, Jiří Hölzel, Jiří Rejman nebo Tomáš Budka. "Hecování mezi námi probíhá už nějaké tři neděle," podotkl Ponikelský.

Pozor na kluzkou trať

Deštivé a sychravé počasí může být zrádné. "Apeloval bych na bezpečnost. Trať bude pravděpodobně mokrá a padá listí, takže může být i částečně nebezpečná. Bude to určitě klouzat," varoval Říha.

Startuje se standardně z bezpečnostních důvodů po vlnách po 600 lidech. "Apelujeme též na účastníky, aby dodržovali striktně přiřazenou vlnu, protože čipová časomíra neumožní průjezd dříve než příslušné vlny," vysvětlil Říha.

Na závodě se sejde téměř celá česká bikerská špička. Jedním z favoritů bude i obhájce prvenství Jan Škarnitzl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články