Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pomůže čas, výsledky budou, doufá po nevydařené tečce Smutná

Praha – Cíl, který si před mistrovstvím Evropy volejbalistky předsevzaly, splnily. Ale. České volejbalistky postoupily ze skupiny, přesto jim zůstala po zcela nevydařeném osmifinále s Belgií (1:3) pachuť. Podle nahrávačky Lucie Smutné mohla za nepovedené momenty ve hře především nezkušenost týmu. Věří, že pokud budou hráčky hrát co nejvíce v zahraničí a získávat zkušenosti, čeká reprezentaci světlá budoucnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Smutná po ME: Výsledky stoprocentně přijdou

"Splnily jsme svůj cíl, ale každá hráčka chtěla postoupit dál. Taková porážka v posledním utkání, to se nikomu nelíbí," prohlásila ve Sportovních zprávách Smutná.

Solidní výkon proti Belgii odvedly svěřenkyně trenéra Carla Parisiho pouze ve druhém setu, který vyhrály 25:23. Ve čtvrté sadě dokázaly uhrát jen devět bodů. "Bohužel se to sešlo tak, že to nešlo téměř nikomu. Ani střídajícím hráčkám," povzdechla si Smutná.

Šampionát přitom začaly volejbalistky výborně, rumunský tým převálcovaly 3:0. Ještě proti Srbkám, které nakonec braly bronz, navzdory výsledku 0:3 hrály sympaticky. Proti Německu a v posledním zápase však ztrácely postupně dech. "Srbsko, Německo, Belgie jsou top týmy. Prostě mají lepší hráčky. Jsou vyspělejší, my jsme mladý tým," uvedla Smutná.

Je třeba posbírat zkušenosti

Podle zkušené hráčky, která poslední sezonu odehrála v italském Soveratu, byla jedním z klíčových problémů nezkušenost na bloku. "Rozdíl může být i v tom, že některé hráčky nemají zahraniční zkušenosti. Nejvíce skřípala souhra s blokařkami," přiznala.

Smutná však zůstává optimistkou. "Pomůže čas. Tým je do budoucna dobrý a výsledky stoprocentně budou," řekla. "Musíme hrát strašně moc těchto zápasů i proti velmi dobrým týmům. I když se prohraje, hráč posbírá zkušenosti k nezaplacení," dodala.

Příští mistrovství Evropy se uskuteční za dva roky v Ázerbájdžánu a Gruzii, české volejbalistky nejprve čeká úkol projít kvalifikací.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články