Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Spilková: Jako ostřílená profesionálka si nepřijdu

Praha – Před pár dny dosáhla nejlepší česká golfistka Klára Spilková dalšího milníku. Poprvé se probojovala na závěrečný major sezony Evian Championship. Za jedním z největších úspěchů dosavadní kariéry stojí píle a odříkání. Dalších met má před sebou mladá, ale už i zkušená hráčka několik. Ještě se jí nepodařilo dostat na US Open, i když letos jí chybělo jen málo, ráda by okusila LPGA Tour a příští rok touží hájit české barvy na olympijských hrách v Riu.

"Cestu před sebou mám hodně dlouhou. Jako ostřílená profesionálka si nepřijdu," přiznala v pořadu Téma pro hosty Spilková. Na evropském okruhu LET působí už pátým rokem. "Už se na LET cítím jako doma. Je skvělé, že jsem si za čtyři roky zvykla," dodala teprve dvacetiletá hráčka.

Spilková už dvakrát startovala na British Open. Před 14 dny usilovala také o účast na US Open, ale nadějně rozjetou kvalifikaci v Anglii k postupu nedotáhla. "Ještě tam nejsou ty velké turnaje, na které bych se chtěla víc a víc dostávat," nastínila své přání.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

Golfu musí obětovat téměř vše. "Můj den doma se odvíjí od fyzičky, golfového tréninku i psycholožky. Začínám ráno v osm a končím večer v deset. Jsem pracovitý člověk. Vím, že to miluju a že jednou chci být nejlepší. Snažím se tomu dávat všechno, co mohu," uvedla golfistka, která stále čeká mezi profesionálkami na vítězství.

Klára Spilková:

"Člověk tomu musí dát úplně všechno. Musí se vzdát kamarádů a zábavy. Strašně důležitá je disciplína."

"Spočítala jsem, že za čtyři týdny ujdeme zhruba 360 kilometrů. Po čtyřech týdnech se člověk cítí být unavený. Je také důležité si někdy odpočinout," zdůraznila Spilková, kterou čeká nejbližší turnaj na okruhu Ladies European Tour od 19. června v Amsterdamu.

V evropském žebříčku jí momentálně patří 45. místo. Je jedinou českou hráčkou, která má na dosah účast na turnaji pod olympijskými kruhy. "Bylo by skvělé hrát za Českou republiku," prohlásila Spilková, jejímž hlavním cílem pro tento rok je skončit do 15. nebo 20. místa na žebříčku. Jedním z následných cílů bude úspěch v Brazílii, kam se chystá osahat místo činu už tento rok. "Zjišťovali jsme si zátěžové turnaje – měl by být tento rok v listopadu. Pojedu tam," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články