Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Veselá: Oslavy byly hodně náročné. Musíme se však znovu zkoncentrovat

Praha – V neděli ještě slavily historický triumf v Eurolize. V současnosti se však již basketbalistky USK Praha musí začít koncentrovat na domácí soutěž, kde pokračuje jejich semifinálová série proti Trutnovu. Opora Pražanek Jana Veselá ale přiznává, že to pro hráčky není úplně ideální. "Nic jiného nám nezbývá, než to odehrát. Důležité je, abychom se hlavně nezranily," prozradila.

Jana Veselá (vpravo) slaví triumf USK Praha v Eurolize
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Byla to právě jednatřicetiletá hráčka, která v závěrečné bitvě nejprestižnější evropské basketbalové soutěže udělala poslední krok k triumfu nad Jekatěrinburgem. Pár vteřin před koncem měla dva trestné hody za stavu 70:68, přes velký tlak však oba zvládla a pražský celek díky tomu mohl začít již před závěrečným klaksonem slavit.

"Byly bychom blbé to pustit, jelikož taková šance už se znovu nemusela opakovat. Vyčítala bych si to do konce života. Šla jsem na ty šestky holt s tím, že to musím dát. V tréninku se mi ale v poslední době dařilo a docela jsem si věřila," vzpomíná zpětně na nedělní dramatickou bitvu Veselá.

Nyní se však společně se spoluhráčkami musí již soustředit na semifinálovou sérii domácí soutěže proti Trutnovu, ve které zatím vedou 1:0 na zápasy, když na úvod své soupeřky porazily rozdílem třídy 92:53. Dlouholetá česká reprezentantka ale cítí, že tentokrát to bude pro obhájkyně titulu mnohem složitější, jelikož po náročném programu jsou Pražanky značně unavené.

"Je tam velká únava nejenom z oslav, ale celkově z víkendu. Oba zápasy byly náročné, takže tělo trošku trpí. Musíme se však zkoncentrovat znovu a nic jiného nám nezbývá, než to odehrát. Důležité je, abychom se hlavně nezranily," prozradila.

Únavu by favoritkám ale mohla vyvážit právě velká vítězná euforie, na níž se po triumfu v Eurolize vezou. Pro Veselou to byl již třetí triumf v této soutěži, když před tím vyhrála s Brnem a Valencií. Triumfy však srovnávat příliš nechce.

"Spousta lidí se mě na to ptá, ale nerada to srovnávám. Každá medaile je úplně jiná, s jiným týmem. A potom je ještě rozdíl mezi národním týmem a klubem. Ani jednu tak nevyzdvihuji a všechny jsou pro mě cenné stejně," řekla Veselá, která má s reprezentací zlato a stříbro z mistrovství Evropy a stříbro z mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselá po finále Euroligy: Něco neuvěřitelného, nemám slov

Nedělní triumf v Eurolize však podle opory týmu USK patří k těm nejpřekvapivějším. Jak sama přiznává, nikdy by neřekla, že by se to mohlo podařit. "Myslím, že nikdo z nás nevěřil. Šly jsme do toho s tím, že jsme největší outsideři a že můžeme jenom překvapit," prozradila.

Jedním z důvodů, proč se to podařilo, byla dobrá atmosféra týmu, což potvrzuje i Veselá. "Myslím si, že důležitou částí úspěchu byl super tým. Stává se, že se Američanky z týmu vyčlení, ale letos výborně zapadly do kolektivu," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články