Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Promotér turnaje v Dýšině: Přijedou všechny hráčky, které jsme chtěli

Praha – Ve dnech 25.27. července bude hřiště v Dýšině patřit znovu golfistkám. Ty zde odehrají turnaj série Ladies European Tour, prestižního kalendáře světového golfu. Dýšina si pořádání akce tohoto formátu vyzkouší podruhé a organizátoři se snažili navýšit jak divácký, tak hráčský komfort. Více prozradil ve Sportovních zprávách promotér turnaje Robert Klotz.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Robert Klotz

Hřiště si v Dýšině mohli vyzkoušet i děti, které dostaly možnost projít si jednotlivé odpaliště s profesionálními hráčkami. "Není to obvyklé, ale my jsme si řekli, že do budoucna potřebujeme další generaci golfistů – následovníků naší nejlepší hráčky Kláry Spilkové. A proto jsme dětem dopřáli možnost hrát zadarmo s nejlepšími golfistkami tak, abychom je motivovali k co nejlepším výkonům a k tomu, aby se do golfu ještě více zakously," komentoval nepříliš časté gesto i v rámci světových turnajů Klotz.

Organizátoři taktéž dokázali dovézt všechny hráčky tak, jak si naplánovali. "Z Německa přijela vítězka tamějšího turnaje Kellly Walker, která zahrála třikrát 64, což je jedinečný výkon v rámci ženského golfu, možná nejenom ženského. Samozřejmě Klára Spilková je v čele českých vlajek a budeme rádi, pokud se dostane co nejvýš," uvedl Klotz. 

S návštěvností pomáhá i účast Spilkové, dlouhodobě úspěšné české hráčky. "V současné době se pohybujeme okolo sedmi tisíc vstupenek, což je zajímavé číslo, na druhou stranu by mohlo být ještě vyšší. Úspěchy Spilkové jsou důležité pro celý český golf i pro turnaj – také proto ho pořádáme," říká promotér turnaje.

Turnaji, který se uskuteční 25.27. července, předcházel před dvěma týdny v Dýšině i podnik série Ladies Europen Tour Access, na kterém dostaly šanci i jiné hráčky domácí špičky – a hned tři se umístily v elitní desítce pořadí. "Myslím, že se ta kombinace osvědčila, chceme ji zopakovat v příštím roce a doplnit i o turnaj v Brně. To znamená, že by tady byly dva turnaje LET Access a jeden té vyšší kategorie LET," popsal Klotz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články