Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na kole dětem popáté. Zimovčákův peloton vyrazil z Brna

Brno – Pátý ročník charitativního podniku Na kole dětem zahájil své putování skrz republiku na brněnském Náměstí svobody. Během svých deseti etap na cestě do Aše ujedou účastníci včetně velocipedisty Josefa Zimovčáka takřka 1 500 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze startu pátého ročníku Na kole dětem

Cílem charitativního podniku je podpořit onkologicky nemocné děti. "V loňském roce se nám podařilo dát dohromady 850 tisíc, takže kdyby to teď bylo k tomu milionu, už by to byla zajímavá částka a myslím, za milion korun udělám hodně dětem velkou radost. Jde nám o navrácení dětských úsměvů na jejich tváře, " řekl v Brně patron akce Na kole dětem Josef Zimovčák. Cíl je naplánován na 14. června – do té doby cyklisté urazí v deseti etapách 1460 kilometrů.

Zimovčák se na svém speciálu připravoval na letošním Giru, kde absolvoval vždy den před profesionálním pelotonem závěrečných sedm etap – tedy i Stelvio či Monte Grappa. "Když si představíte výšku 2700 metrů a tři metry sněhových závějí, tak to byla velmi tvrdá příprava. Ale jak se říká, jestliže chceme v tomto podniku nabídnout jeho účastníkům nějaký zážitek, je potřeba se na to připravit," zhodnotil.  Možnost zapojit se – byť třeba jen na část trasy – má každý. V poli účastníků tak je například basketbalistka Ivana Večeřová nebo lékař Pavel Pafko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články