Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jarní výběh na Sněžku pro dobrou věc

Praha – V sobotu 24. května se v Krkonoších uskuteční 2. ročník sportovně-charitativního podniku pod názvem Jarní výběh na Sněžku, jehož smyslem je nejen aktivní pohyb na čerstvém horském vzduchu, ale také pomoc dobré věci v podobě věnování výtěžku na podporu sportování dětí z dětských domovů, pěstounských či sociálně slabých rodin. Organizátoři akce byli hosty Sportovních zpráv.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarní výběh na Sněžku

"Akce nevznikla prvoplánově v nějaké velké organizaci. Byl to čistě nápad dvou lidí, kterým se podařilo strhnout další nadšence a napojit akci na konkrétní dobročinný projekt, v našem případě to je umožnit dětem z dětských domovů a sociálně slabého prostředí absolvovat sportovní aktivity, které pro ně nejsou běžně dostupné," uvedl za pořadatele Dan Šnajdr.

Výtěžek z této akce bude poukázán ve prospěch sdružení ANO, ANO na realizaci letního soustředění pro mladé sportovní nadšence z dětských domovů, pěstounských či sociálně slabých rodin – v rámci projektu SEN. Jeho garantem je šestinásobný účastník paralympijských her Michal Stark. "Snažíme se dětem plnit sny. Od jednodušších snů, jako je kopací míč, až po výukové sportovní kurzy a kroužky," vysvětlil někdejší mistr světa a Evropy.

Dan Šnajdr a Michal Stark byli hosty Sportovních zpráv
zdroj: ČT sport

"Třeba loni jsme (díky 1. ročníku akce) vybrali prostředky pro tři děti a koupila se jim výborná kola," dodal Stark. Coby patron akce se vydá příští sobotu na výšlap na nejvyšší českou horu společně s pětadvacítkou dětí z dětských domovů. "Pro mnohé z nich to může být největší sportovní aktivita jejich dosavadního života. V tom má Sněžka velký přesah," pochvaluje si Stark.

Zatímco na běžce čekají dvě trasy o délce 19 km nebo 26 km při celkovém převýšení 980 metrů, pěší turisté se mohou těšit na neměřený čtrnáctikilometrový výšlap s převýšením 712 metrů. Jeho start se odehraje v Peci pod Sněžkou, u dolní stanice sedačkové lanovky na Hnědý vrch. Běžci se pustí do svého souboje s krkonošským stoupáním od Penzionu Kamenný mlýn ve Strážném. V obou případech je možné se zaregistrovat až v den startu. Startovné činí 100 korun pro pěší a 300 korun pro běžce a bude použito na zmiňovaný dobročinný účel.

Další informace o akci na: www.behejsnami.cz

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články