Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ulihrach: Horší to pro kluky být nemůže. Francie je asi nejsilnější tým

Praha – Více než obtížný úkol čeká podle Bohdana Ulihracha na české tenisty v semifinále Davis Cupu, v němž obhájci titulu vyzvou Francii. Ta se sice na postup mezi nejlepší čtyřku nadřela, ale i tak ji bývalý český daviscupový reprezentant považuje za velkého favorita utkání. Obzvláště za situace, kdy by znovu chyběl Tomáš Berdych. "Pokud by nehrál, tak by Češi byli jasnými outsidery," řekl.

Bohdan Ulihrach
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Horázný Josef, Štěrba Martin

Ulihrach, který ukončil aktivní kariéru v roce 2009, dokonce považuje Francouze za hlavní aspiranty na celkový triumf. V jejich prospěch podle něj, na rozdíl třeba od Švýcarů, hraje množství kvalitních hráčů, které mohou během tří dnů nasadit.

"Francie je tým, který má čtyři hráče z první třicítky. Je tam Tsonga, Monfils, Gasquet a Simon. K tomu mají ještě fantastického debla Llodra, Benneteau. Horší to pro kluky být nemohlo, jelikož je to asi nejsilnější tým, na který mohli narazit," řekl Ulihrach.

Šancím Čechů nepřidává ani fakt, že i když čtvrtfinále v Japonsku zvládli bez ztráty "kytičky", jejich výkon nebyl dokonalý. Asijskému celku přitom chyběly dvě největší opory, světová osmnáctka Nišikori, jenž má problémy s třísly, a Soeda, který týden před zápasy onemocněl.

Ulihrach však na výkonu Čechů našel i pozitiva. "V úvodních dvouhrách měli sice kluci problém, ale řekl bych, že to zvítězili zkušenostmi. V deblu byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli," uznal Ulihrach, jenž vyzvihl především vzájemnou spolupráci Štěpánka s Rosolem. "Výborně se doplňovali. Štěpánek byl tahoun a řídil to."

Zároveň ho potěšilo, že se první výhry v Davis Cupu dočkal Jiří Veselý, i když to bylo v zápase, v němž již o nic nešlo. "Dobrý je, že konečně vyhrál zápas. Kapitán se tak nemusí bát ho postavit na ostrý zápas, kdyby někdo chyběl," prozradil.

Podle Ulihracha budou šance českého týmu závislé zejména na osobě Tomáš Berdycha, který právě proti Japonsku absentoval a teprve se uvidí, jestli se do Davis Cupu vrátí. "Pokud by nehrál, tak by Češi byli v roli jasného outsidera. Na druhou stranu by neměli co ztratit. Kdyby naopak Berdych kývl, tak by se síly srovnaly," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Bohdan Ulihrach
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články