Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Langrová: Turnaj WTA v Praze zatím neplánujeme

Praha – Serena Williamsová hraje ve finále v pražské Stromovce proti Petře Kvitové. Na takový scénář si čeští tenisoví fanoušci ještě budou muset nějakou dobu počkat. Vedení turnaje Sparta Prague Open, jehož čtvrtý ročník v těchto dnech probíhá, totiž prohlásilo, že ženské klání té nejvyšší úrovně zatím neplánuje. "Uvažujeme ovšem, že bychom se posunuli do nové mezikategorie s vyšší dotací," prohlásila Petra Langrová, předsedkyně správní rady TK Sparta Praha.

Vedení pražského turnaje mělo kdysi dokonce možnost, aby se ve Stromovce odehrál Turnaj mistryň, ale odmítlo jí. "Nabídka byla na stole, ale ta částka byla astronomická," prohlásila Langrová. Dle ní se v Praze v nejbližší době neodehraje ani turnaj kategorie WTA, o jehož spojitosti s Prahou se často spekuluje. "V současnosti se nám do WTA moc nechce, protože požadavky WTA jsou velice náročné a rovněž máme problémy s termínem," řekla.

Pražský turnaj, který patří do kategorie ITF, v níž je maximální dotace 100 000 dolarů, by však mohl kategorii přece jenom změnit. V příštím roce totiž vznikne nová, v níž budou finační odměny o 25 tisíc vyšší. "Uvažujeme, že bychom zůstali v kategorii 100 tisíc nebo finance mírně navýšíme," prohlásila předsedkyně správní rady Sparta Praha, která je i přesto s obsazením turnaje, v jehož pavouku je dvaatřicet hráček, spokojená.

"Co se týká hráčského obsazení, tak i letos zde máme dvě reprezentantky z Fed Cupu, Kláru Zakopalovou, turnajovou jedničku, a Lucii Šafářovou, loňskou vítězku turnaje. Máme i dalších deset hráček světové stovky. Myslím si, že na kategorii turnaje ITF je toto skvělé," přiznává Langrová.

Primárním cílem je na turnaj dostat českou špičku

Ve Stromovce se objevuje opět téměř celá kompletní česká špička. Chybí pouze Petra Kvitová, jež musí hrát na turnaji v Říme. "Klademe důraz na to, aby na turnaji hrálo co nejvíce českých reprezentantek, protože na ně chodí lidi. A pro ně je to příležitost získat body, takže jsme dali volnou kartu jak Kateřině Siňakové, Tereze Smitkové a Lucce Hradecké," řekla Langrová. "Rovněž mě velice těší, že se vrací Bára Strýcová."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT Sport

Příjezd Bollettierriho nikdo nečekal

Velkou události ve spojistosti s pražským turnajem byl i příjezd tenisové legendy Nicka Bollettierriho. Jeho účast nikdo nečekal a zaskočil i samotné organizátory. "Nick Bollettierri tu skutečně byl. Přijel se podívat na Američanku Pere. Hodilo se mu, že je tady turnaj. Byl se tady asi dvakrát podívat," dodala Langrová na adresu Bollettierriho, jenž má na Floridě známou tenisovou akademii a ve Stromovce si zatrénoval s několika dětmi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články