Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hlasujte v anketě Zásah do dějin o nejlepší brankářský zákrok

V květnu letošního roku - době mistrovství světa v hokeji - jsme vám přinesli anketu o nejlepší gól v historii českého hokeje. Nyní přicházíme s pokračováním. Místo nejlepšího gólu však můžete hlasovat o nejlepší brankářský zákrok historie. V soutěži Zásah do dějin vám postupně přineseme ankety o nejlepší zákroky z jednotlivých historických etap. V úvodním díle vyhrál zákrok legendárního gólmana Karla Straky. Hlasování probíhalo do 6. 2. 2013.

Anketa Zásah do dějin
zdroj: ČT sport

Jiří Holeček (ZOH 1976 Innsbruck, zápas ČSSR-SSSR)

Příběh olympijského družstva z Innsbrucku patří k nejobdivuhodnějším v jeho historii. Jiří Holeček odehrál část turnaje, podobně jako většina spoluhráčů, s vysokou horečkou. V posledním a rozhodujícím utkání bojoval chřipkou sužovaný tým o zlaté medaile. A Holeček ničil sovětskou střelbu fantastickými zákroky. V jednom z vypjatých okamžiků zastavil kotouč přímo na brankové čáře. Soupeř nemohl pochopit, jak fakír v brance dokázal zasáhnout. Češi po heroickém výkonu prohráli o jediný gól, přesto zaplněný rakouský stadion při předávání medailí skandoval jméno brankáře poraženého týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Holeček, ZOH 1976, Innsbruck

 

Jiří Holeček (MS 1976 Katowice, zápas ČSSR-SSSR)

Na MS v Katowicích se odehrál jeden z památných brankářských soubojů - mezi Jiřím Holečkem a Vladislavem Treťjakem. Národní tým zvítězil ve vypjatém utkání 3:2 i díky jednomu podstatnému rozdílu - skvělý Holečkův zásah pomohl národnímu týmu v nejvypjatějším okamžiku zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Holeček, MS 1976, Katowice

 

Jiří Holeček (MS 1978 Praha, zápas ČSSR-Kanada)

Pražské mistrovství bylo pro Holečka tím posledním. I proto toužil před domácím publikem vyhrát třetí titul v řadě. V prvním zápase s Kanadou předváděl opět mimořádné výkony, které podtrhl skvělým zákrokem proti jednomu z nejlepších střelců tehdejší NHL. Československo porazilo Kanadu 5:0 a Holeček se s reprezentací loučil pátým titulem pro nejlepšího brankáře MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Zásah do dějin: Holeček, MS 1978, Praha

 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články