Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová tenisovou exhibici se Šarapovovou prohrála

Praha - V exhibiční repríze loňského finále Wimbledonu Maria Šarapovová deklasovala Petru Kvitovou 6:1. Česká tenistka pro nachlazení a blížící se fedcupové finále odehrála v O2 areně pouhý jeden set. Do druhého pak nastoupila další česká hráčka a fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová, která s Ruskou prohrála 6:7.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Musím se omluvit za dnešní výkon, nebyl úplně nejlepší," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci divákům, kterých se v hale sešlo přes sedm tisíc, a slíbila, že ve finále to bude proti Srbkám výrazně lepší. "O sto procent," řekla. Právě kvůli nemoci, se kterou Kvitová zápolila od minulého úterý a pět dnů ležela v posteli, se na dvorci proti Šarapovové šetřila. V delších výměnách kazila, tak zkoušela hrát kraťasy, ale ty většinou končily v síti a set měl rychlý spád.

Nedělní finalistka Turnaje mistryň Šarapovová ukázala, že umí skvěle hrát, ale i dobře bavit. Hned při druhé výměně se divila neodpískanému autu a naoko se hádala s rozhodčí. V závěrečném gamu podávala Kvitová a za stavu 15:40 měla Šarapovová dva setboly a mečboly. "Je to mečbol finále Wimbledonu, dej eso!" povzbuzovala Ruska soupeřku. Přesně tak totiž Kvitová ukončila jejich zápas loni ve finále slavného turnaje na trávě v All England Clubu. V Praze ale Kvitová neuspěla a prohrála.

Šafářová byla Rusce vyrovnanější soupeřkou, obě tenistky předváděly skvělé výměny a údery. V závěru setu zaskočila Šafářová soupeřku podáním spodem a vynutila si tie-break. Ve zkrácené hře si Šarapovová lehce podvrtla kotník, ale zápas dovedla do vítězného konce. "Mám za sebou nádherný den," pochvalovala si Šarapovová návštěvu Prahy. Obdivovala Staré Město i Tančící dům a jeho fotku si dala na svůj facebook. "Máte krásné město a užila jsem si i exhibici, bylo to moc fajn," řekla Ruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih exhibice v o2 areně

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články