Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Naši mladí atleti se naučili závodit, je přesvědčena před OH Rosolová

Praha - Oproti uplynulým šampionátům se generálka na olympiádu, kterou bylo mistrovství Evropy v Helsinkách, vydařila nadmíru. Čeští atleti konečně přetavili nadějná umístění pod stupni vítězů v medaile. "Mladá generace atletů dospívá a naučila se závodit," říká Denisa Rosolová. A za pravdu jí v pořadu Na slovíčko dal i předseda ČAS Libor Varhaník. "Je to o tom, že závodníci vyspěli a poučili se. Dokázali větší hlad po medailích a chtějí je."

"Helsinky prokázaly šířku české atletiky. Pět medailí, z čehož tři byly zlaté, je úžasný výsledek. Pro mě je ale daleko důležitějším výsledkem oněch 68 bodů (což je bodování do osmého místa), které poukazují na zásobu českých atletů. To je pro mě vklad do budoucna," vysvětlil Varhaník, proč by mohl být český fanoušek atletiky optimistou.

Předseda ČAS ke všemu oceňuje, že českou atletiku vede celá řada bývalých vynikajících atletů a osobností. "Opíráme se o trenérské osobnosti, které máme, a jsem za to rád. Úspěchy našich atletů jsou odvislé od toho, že mají správné tréninkové vedení. Je to věc, o které nyní s Tomášem Dvořákem (šéftrenér ČAS) asi dva roky hovoříme a máme zájem, abychom na tomto poli toho udělali ještě více. Je to odvislé i od toho, abychom měli zajištěné prostředky tak, abychom se mohli dívat více jak rok dopředu," dodal Varhaník.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články