Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rychlý holky si přípravu v JAR pochvalovaly

Potchefstroom – Nová atletická sezona, která začne v lednu, bude jiná než ty minulé. V roce 2012 čeká atlety halové MS a v létě vůbec poprvé v historii mistrovství Evropy a poté olympijské hry. Tréninková skupina Rychlý holky se připravovala v Jihoafrické republice. Atletky si pochvalovaly tamní podmínky a nové členky týmu také nový tréninkový rytmus.

Trénink Rychlých holek v Jihoafrické republice
zdroj: ČT24

Do univerzitního městečka Potchefstroomu, které se nachází asi 1,5 hodiny jízdy od Johannesburgu, přijela skupina trenérky Martiny Blažkové už poněkolikáté. Tentokráte v širším složení než obvykle.

Skupina Rychlý holky už čítá deset členek. Mezi nimi je zlatá z halového mistrovství světa na 400 metrů Denisa Rosolová nebo držitelka českého rekordu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. "Je tu travnatý ovál, který nám šetří nohy a je to ve vyšší nadmořské výšce, což je ideální pro naši výkonnost," zdůraznila Hejnová.

Kromě čtvrtkařek se tu připravují i dvě vícebojařky. Držitelka českého rekordu v sedmiboji Eliška Klučinová a Kateřina Cachová, která letos v Ostravě na evropském šampionátu do 22 let vybojovala stříbrnou medaili. "Byla jsem zvyklá na menší skupinu, takže je to pro mě určitě změna. Hlavně tréninky a skladba jsou něco úplně jiného. Zatím mě to strašně baví, nové cviky, nové abecedy určitě prospějí i výkonu," řekla Cachová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Kateřiny Nekolné
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články