Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla není zapomenuta, třikrát vyprodala jihlavské kino

Jihlava – Kdysi jihlavská Dukla dominovala československému hokeji. Dnes sice hraje až druhou nejvyšší soutěž a sláva někdejšího vojenského klubu značně vybledla, ale lidé na ni nezapomínají. Tři projekce dokumentu České televize Třináct životů Dukly v jihlavském kině proběhly vždy před vyprodaným sálem.

Třináct životů Dukly
zdroj: ČT24

Unikátní dokument o nejúspěšnějším týmu českých hokejových dějin vznikal ve sportovní redakci České televize rok. Autoři se od "domácích" v Jihlavě po předpremiérách dočkali ovací ve stoje. "Jestli se to lidem líbilo, tak to pro mě moc znamená, protože to je můj splněný sen," řekl o Třinácti životech Dukly jejich autor David Lukšů.

Ostatně i tvůrci byli se svým dílem navýsost spokojeni. "Ten dokument byl ještě lepší, než jsem čekal," podotkl dramaturg dokumentu Robert Záruba.

Za jihlavskou Duklu hráli v dobách její největší slávy hokejisté jako Klapač, Suchý, Šmíd, Hrbatý nebo bratři Holíkovi. Ti na své období s armádním týmem rádi vzpomínají, i když se občas vybaví i problémy. "Začínali jsme ve skromných podmínkách – byl otevřený stadion a podobně," vzpomněl při jihlavské projekci filnu bývalý hráč a trenér Dukly Jihlava Stanislav Neveselý.

Hodinový dokument Třináct životů Dukly mohou brzy spatřit všichni diváci České televize. Čtyřka ho odvysílá 25. prosince.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články