Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kaderka: Prožíváme nejúspěšnější tenisový rok

Praha – Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka má radost, že se Čechům daří. Tento rok dokonce v pořadu Na slovíčko označil za nejlepší od vzniku České republiky. Budoucnost Petry Kvitové vidí nadějně – jako mnozí další jí předpovídá tenisový trůn. Radost mu dělají i muži v čele s Tomášem Berdychem a junioři.

Ivo Kaderka
zdroj: ISIFA/LN autor: František Vlček

"Je to nejlepší tenistka na světě, musí ty ostatní porážet. Předvedla to a má před sebou obrovskou budoucnost," narážel Kaderka na její vítězství Wimbledonu i Turnaje mistryň. "My o Petře od jejích 17 let víme, že tím, jak pracuje a jak to má srovnané v hlavě, musí být jednou velkou šampionkou. Kdy bude první hráčkou světa, závisí na mnoha okolnostech, ale nebude to dlouho trvat. To, jak umí tenis, ten její styl hry, nemá konkurenci," vysvětlil Kaderka. Kvitová podle něj také velice dobře zvládá kritické situace. "Má myšlení šampionů a v tom je jedna z nejlepších," dodal.

Ženám se podle bývalého náměstka ministra pro místní rozvoj daří dlouhodobě. "Je to jako v každém oboru lidské práce - když dobře investujete, musí se dostavit výsledky," uvedl Kaderka s poukazem na to, že pozadu nejsou ani muži. "Úspěchy, které letos český tenis zaznamenal, znamená nejúspěšnější tenisový rok v období samostatné České republiky. Máme sedm hráček v první světové padesátce, máme wimbledonskou vítězku, jedeme hrát finále Fed Cupu," vyjmenoval Kaderka některé z úspěchů.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Kaderka, jenž za pár týdnů začíná patnáctý rok ve funkci prezidenta svazu, pochválil i juniory. "Ty máme úžasné. Je to mládež, která je jedna z nejlepších na světě," řekl s tím, že by to mohlo být přeci jen ještě o něco lepší. "Dnes je jiný svět, než byl před dvaceti lety. Děti sedí u počítačů, mají facebooky, to co je unavuje, už tolik nepreferují," uvedl Kaderka. "Dříve, když do školy přišel hokejový trenér a sbíral kluky do přípravky, bylo jich hromada. Dnes je to naopak. Posbírat dnes děti, které budou ochotné podstoupit dril, je těžké. Demografická křivka je jasná," upozornil Kaderka.

Ten stojí i za peticí sportovců Hvězdy nepadají z nebe. Kampaň podpořilo více než 60 000 příznivců, kteří žádají větší finanční podporu zejména mládežnického sportu. "Poslanecká sněmovna byla zahlcena korespondencí. Jde o spontánní vyjádření názoru sportovní veřejnosti," okomentoval to Kaderka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články