Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sportovní střelci slaví úspěchy, Kostelecký pomýšlí na olympiádu

Praha – Sportovní střelba není nejrozšířenějším z českých sportů. I přesto, že ve světě čeští střelci slaví úspěchy. David Kostelecký zvítězil v soutěžní disciplíně trapu na olympijských hrách v Pekingu, Martin Podhráský vyhrál tuto sezonu už dva závody světového poháru. Další zviditelnění českých sportovců – například na olympijských hrách v Londýně – by sportu určitě pomohlo, shodli se sportovci s předsedou Českého střeleckého svazu Petrem Barochem v pořadu Téma pro hosty.

David Kostelecký
zdroj: ISIFA/EPA autor: Oliver Weiken

Právě vrcholí nominační soutěže na olympijské hry v Londýně, které se uskuteční již příští rok. Obstát v tvrdé konkurenci není ovšem nic snadného. Přesvědčil se o tom i vítěz z Pekingu David Kostelecký, který sice v letošní sezoně vystřílel stříbrná místa jak na mistrovství Evropy, tak světa, nominaci do Londýna mu to ovšem nezajistilo.

"Nominační místa vyhrává střelec pro svoji zem," objasňuje předseda Českého střeleckého svazu Petr Baroch. V disciplíně trapu již dvě místa zajistili Jiří Gach a Jiří Lipták. Koho ovšem svaz na olympiádu nasadí, ještě není jisté. Konečné slovo bude mít až trenér. David Kostelecký by se tak mohl pokusit obhájit vítězství z Pekingu i přes neúspěch v získání nominačního místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty

Poměrně jasná je nominace Martina Podhráského v disciplíně rychlopalné pistole. Ten zajistil České republice dokonce dvě nominační pozice svými výhrami ve světovém poháru. Celkově by tak českým střelcům připadlo na olympijských hrách v Londýně nejméně 9 startovních pozic. Petr Baroch to považuje za úspěch. "Je vidět, že sportovní střelba je u nás na vzestupu. Stále více mladých lidí ve sportu nachází zalíbení a stadiony se pomalu zaplňují," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články