Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČT4 nyní živě v iPhonech a iPadech

Praha - Sportovní program České televize ČT4 lze ode dneška sledovat živě v mobilních zařízeních iPhone a iPad. Čtyřka je tak po zpravodajské ČT24 dalším programem ČT, který míří do mobilního světa. Aplikace nabízí přehled textových zpráv, fotografií k aktuálním výsledkům a událostem a především pak živé vysílání. Vyvíjela ji Česká televize s firmou Erika a. s. a stáhnout si ji můžete na stránkách App Store. "ČT4 na chytrých mobilech si určitě najde rychle fanoušky. Čtyřka nabízí český sport a špičkové sportovní zážitky z velkých událostí i domácí ligy basketbalu nebo florbalu. Nyní nemusí být sportovní fanoušek ani doma, aby živě viděl zápas nebo závod, který jej zajímá," říká výkonný ředitel nových médií České televize Milan Fridrich.

"Začínáme s platformou operačních systému iOS na iPhonech a iPadech, ale pracujeme i na živém vysílání čtyřky v Androidu a Symbianu 3. ČT4 stejně jako ČT24 bude postupně na všech hlavních operačních systémech chytrých telefonů," dodává Fridrich.

Aplikace ČT4 v iPhonech a iPadech nabízí jak přehled hlavních sportovních zpráv a událostí, tak přehledné členění sportů do jednotlivých kategorií od těch nejmasovějších, jako je fotbal, hokej, tenis nebo atletika po golf nebo cyklistiku.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyřku můžete sledovat i na iPhonech a iPadech

Samozřejmostí je program vysílání Čtyřky a rubrika ČT4 uvádí, kde jsou důležité zprávy a sdělení o chystaných přenosech nebo rozhovory s tvůrci programu.

Milan Fridrich, výkonný ředitel nových médií ČT:

"Mobilní aplikace jsou jedním z mediálních pilířů televize budoucnosti a je důležité s nimi pečlivě pracovat. Vedle chytrých telefonů se rozjíždějí chytré televizory, které budou rovněž stát na aplikacích a ČT musí být jak po technické, tak dramaturgické stránce zkušená a využít příležitost, kterou jí jako veřejné službě mediální vývoj dává."

Mobilní aplikace ČT24 se staly hitem. V iPhonech, iPadech a v systému Android si ČT24 stáhlo už přes 50 000 uživatelů. Další tisíce lidí mají aplikaci staženou v Noniích v Symbianu 3. U Androidu a Symbianu 3 se dá čekat další nárůst, protože ČT24 v obou systémech je pouhých 14 dnů. Nová média ČT plánují aplikace také do Windows Phone 7 a sledují vývoj u Blackberry a Samsungu. 

240038.jpg240039.jpg240040.jpg

Nová média ČT vyvíjejí vedle aplikací pro ČT4 a ČT24 také mobilní rozhraní pro internetový videoarchiv pořadů ČT v iVysílání. Nejprve pro tablety iPad a telefony iPhone, následovat bude Android.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články