Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Překvapený, šťastný. Trojgólový Kliment si poprvé užíval ovace plných tribun

Praha – Když odcházel ze hřiště, zaplněná Letná jednohlasně vyvolávala jeho jméno. Jan Kliment jí k tomu dal totiž hned několik důvodů. Hrál skvěle, bojoval o každý míč, posílal přesné pasy a hlavně nasázel Srbům hattrick.

Jan Kliment
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Fantastický pocit. Přál bych to každému. Ještě jsem to nezažil, teď poprvé. Chci to zažívat dál," prohlásil Kliment.

Před šampionátem o Janu Klimentovi věděl málokdo. Stačily však pouze dva zápasy evropského šampionátu a nejenže se z něj stala nečekaná hvězda českého výběru, ale také zatím nejlepší střelec celého turnaje. Byl to totiž on, kdo měl hlavní zásluhu na triumfu 4:0 nad Srby, když nasázel první hattrick v profesionální kariéře.

Kliment zažívá velká poprvé. S Dánskem se mu dařilo, ale ještě gól nedal. Tentokráte ze sebe smetl zbytky napětí. "Byl jsem o něco méně nervózní než před prvním zápasem," prozradil.

Kliment zůstal po velkém zápase skromný. "Všichni podali výborný výkon a z toho ty góly plynou," podotkl. Úvodní dva góly dal ze dvou příležitostí a viditelně mu to zvedlo sebevědomí. "Padly tam hned první dvě střely, a to se hráči hned lépe hraje," přiznal.

První dvě branky mu připravili spoluhráči, Kliment se trefil v obou případech pod břevno z velké blízkosti. Při třetím se projevil jako mazák. "Neřekl bych, že by to bylo tak těžké. Vyhnal jsem se do velkého úhlu. Gólman mi hodně pomohl vyběhnutím. Pak, když byl metr ode mě, asi nešlo udělat nic jiného než kličku. Vyšlo to," popsal situaci při třetím gólu.

V hledišti nechyběl ani Marc Overmars, sportovní ředitel Ajaxu Amsterdam. Kliment však po jednom povedeném utkání přehnané závěry dělat nechce. Pošilhává třeba po Ajaxu Amsterdam? "Komu by se nelíbil? Ale to je daleko. Na to nechci ještě myslet," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články