Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Němci zválcovali Dánsko 3:0, dvakrát se trefil Volland

Praha - Fotbalisté Německa porazili ve svém druhém utkání na evropském šampionátu jednadvacítek v České republice Dánsko 3:0. Dvě branky vstřelil kapitán Kevin Volland, třetí gól přidal Matthias Ginter. Největší favorit turnaje se po úvodní remíze 1:1 se Srbskem dočkal první výhry na mistrovství a se čtyřmi body vede skupinu A. Dánové mají na třetím místě tři body stejně jako český tým, na poslední příčce je s jedním bodem Srbsko.

Německá jednadvacítka slaví výhru nad Dánskem
zdroj: ČTK/AP

Češi v posledním utkání změří síly s Německem a pokud se nechtějí spoléhat na výsledek druhého zápasu, musejí vyhrát. Remíza by jim stačila pouze v případě, že Dánsko prohraje se Srbskem.

"Hodně jsme se z utkání proti Srbsku poučili. Přistoupili jsme k tomu úplně jinak, mnohem rychleji jsme kombinovali a hráli jsme opravdu dobře. Proti Čechům musíme předvést stejný výkon," řekl nejlepší hráč zápasu Volland.

Němci v úvodním duelu proti Srbům předvedli nepřesvědčivý výkon, ale tentokrát už ukázali, proč jsou považováni za největšího favorita turnaje. Nejprve přežili po čtvrthodině velkou šanci, když Poulsen z úhlu sám před čerstvým vítězem Ligy mistrů gólmanem Barcelony Ter Stegenem minul, a pak už jasně režírovali průběh. Vedoucího gólu se dočkali ve 32. minutě, kdy Can kolmicí vysunul Vollanda a ten sám před dánským brankářem nezaváhal. Ve 40. minutě Younes ve velké šanci minul, ale tři minuty po pauze už Němci slavili podruhé. Z přímého kopu se přesně k tyči trefil Volland.

Dánové nenavázali na výkon z druhého poločasu úvodního duelu s českým týmem, který vyhráli 2:1, a v 53. minutě inkasovali potřetí. Younes šajtlí zacentroval před branku a nabíhající obránce Ginter hlavou zamířil pod břevno.

"Myslím, že výhra 3:0 je zasloužená. Hráči byli opravdu dobří. Když se rozjedou, je těžké je porazit," podotkl německý trenér Horst Hrubesch. "Bohužel se nám nepovedlo navázat na první zápas proti českému týmu. Němci byli lepší a zaslouženě vyhráli. Ale nic nevzdáváme a v posledním utkání zabojujeme o postup," uvedl dánský trenér Jess Thorup.

Německo - Dánsko 3:0 (1:0)

Branky: 32. a 48. Volland, 53. Ginter. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Knudsen, Poulsen (oba Dánsko). Diváci: 13 268.

Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Schulz - Can (77. Geis), Kimmich - Bittencourt (80. Gnabry), Meyer, Younes - Volland (82. Klaus). Trenér: Hrubesch.

Dánsko: Busk - Scholz, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen - Jönsson (77. Nörgaard), Thomsen, L. V. Christensen - Poulsen (61. Bech), Brock-Madsen, Sisto (72. Fischerarrow-10x10.png). Trenér: Thorup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články