Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lvíčata porazila v generálce na Euro Ukrajinu 2:1

Zell am See - Česká fotbalová reprezentace do 21 let přehrála v generálce na domácí Euro Ukrajinu i napodruhé. Po jasné výhře 3:0 tentokráte rozhodla o výsledku 2:1 až v závěru.  Výběr trenéra Jakuba Dovalila poslal do vedení Tomáš Přikryl, pak sice vyrovnal Dmytro Chljobas, ale v 85. minutě přidal druhou branku Robert Hrubý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "21" - Ukrajina "21" s ohlasy

"Ukrajina jednou vystřelila na bránu, bohužel to byl gól. Ale jinak byl zápas vydařený,"
zhodnotil duel Matěj Hanousek.

Přikryl se prosadil tečovanou střelou ve 24. minutě a trefil se ve druhém utkání za sebou, když navázal na gól z nedělního zápasu s Ukrajinou, který Češi vyhráli 3:0. Chljobas vyrovnal v 73. minutě, ale výhru pět minut před koncem zajistil Hrubý, který se nevešel do nominace na šampionát. Třetí gól mohl ještě přidat Tomáš Kalas, ale trefil pouze břevno.

"Kladem je, že jsme tam dostali všechny hráče a nikdo se nezranil. I to, že mužstvo se po inkasované brance zvedlo a skórovalo," uvedl kouč Dovalil. V poločase se prostřídalo
několik hráčů, trenér byl spokojený. "Chtěli jsme rozložit zátěž a to se povedlo," dodal.

Český tým nastoupil bez trojice Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, která se k mužstvu připojí až po pátečním kvalifikačním utkání seniorské reprezentace na Islandu. V sestavě chyběl také záložník Jiří Skalák, jenž doléčuje operované koleno.

Petrák v nesnázích

Problémy začal mít záložník Ondřej Petrák, který trénuje individuálně. "Má postupnou zátěž, bolest ustupuje. Nechceme ho strhnout, ale pokud by to třináctého nešlo, musíme to řešit," prohlásil Dovalil.

Dovalilův výběr po středečním návratu ze soustředění čekají dva dny volna. V sobotu se znovu sejde v pražském Ďolíčku. "Teď ještě budeme mít tři tréninky, které budou klíčové," upozornil Dovalil.

Na mistrovství Evropy, které v České republice začne 17. června, se Češi v základní skupině utkají s Dánskem, Srbskem a Německem. Přímé přenosy všech zápasů nabídne ČT sport a náš web.

ČR "21" - Ukrajina "21" 2:1 (1:0)

Branky: 24. Přikryl, 85. Hrubý - 73. Chljobas.

Sestava ČR: Koubek - Jugas (61. Holeš), Brabec (46. Kalas), Baránek, Hybš (46. Hanousek) - Jánoš (61. Takács), Zmrhal (61. Trávník) - Přikryl (46. Kliment), Houska (74. Hrubý), Frýdek (61. Vávra) - Masopust. Trenér: Dovalil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články