Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Zatím žádné velké komplikace, říká Suchopárek a věří v Přikryla

Uttendorf – Fotbaloví reprezentanti do 21 let pokračují v přípravě na nadcházející mistrovství Evropy. Dva tréninky se jim už ale zúží na jeden denně, v sobotu je totiž čeká první přípravné utkání s Ukrajinou. Podle asistenta trenéra Jana Suchopárka probíhá tréninková náplň bez větších komplikací. Těmi menšími pak jsou drobná zranění, třeba Tomáše Přikryla nebo Jiřího Skaláka.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchopárek: Přípravu doprovázejí jen menší zranění

Přikryl, který strávil na hostování polovinu sezony v pražské Dukle, přiznává, že si v posledním ligovém utkání přivodil problém se zadním stehenním svalem. "Pár dní jsem tomu proto dal volnost," řekl útočník, který jinak patří Spartě. Kouč letenských Zdeněk Ščasný ale přiznal, že s ním nejspíš nepočítá ani do příštího ročníku. "Bohužel, zranění mám velmi často. Sám nevím, co v létě bude. Teď se soustředím na Euro a uvidím," řekl Přikryl.

Suchopárek, jinak také asistent kouče právě v Dukle, přiznává, že klub z Julisky má o Přikrylovy služby dál zájem. "Rozhodně," smál se bývalý obránce Slavie. Těší ho, že reprezentanti nemají větší potíže, čemuž se realizační tým snaží předejít i pomocí speciálního tréninku, např. na posilování svalů. "Ten je hodně náročný, ale potřebujeme to. Je to důležité jak k prevenci zranění, tak i posílení těla," uvedl Přikryl, od něhož Suchopárek očekává při ostrém startu na evropském šampionátu šest až sedm branek. "To by stačilo," komentoval to s úsměvem vicemistr Evropy z roku 1996.

Skalák je po operaci kolene, ale dnes už absolvoval vyjížďku na kole a odpoledne si dokonce zahrál fotbal. "Je to pokrok, jsem překvapený, že už byl na hřišti. Snad se dá co nejdřív dohromady a budeme ho moci využít na sto procent," věří Suchopárek.

Hráči nejen kvůli velkým vedrům, která panují i v Rakousku, kde jsou na soustředění, podstupují i ledové koupele na regeneraci těla. "Jsem moc rád, že je tady máme. Jsem na ně zvyklý už ze Sparty i Dukly," pochvaloval si Přikryl. Suchopárek zase kvituje místní stravu. "Ta je vynikající. Snažíme se, aby byla pestrá, jsou tam určitá omezení, co se týče např. tučnosti. Ale jednou za čas můžeme polevit."

Spokojený je i obránce Matěj Hanousek. "Zatím jede vše podle plánu, budeme se teď už postupně připravovat na zápasy, v sobotu máme první, takže bude jen jeden trénink denně," uvedl. V sezoně mu to podle jeho slov moc nešlo. "Trenéři mě ale nechali v základní sestavě, odehrál jsem skoro všechny zápasy," dodal. Hanousek nechce nic podcenit, dobře si uvědomuje, že ME bude jeho dosavadním vrcholem kariéry. "Připravujeme se, jak nejvíc to jde," zdůraznil hráč, který v Rakousku oslavil dvaadvacáté narozeniny.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanousek na soustředění oslavil narozeniny
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články