Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Euro jednadvacítek bez největší hvězdy? Účast Kanea si nepřeje trenér Tottenhamu

Londýn - Má být největší hvězdou nadcházejícího Eura do 21 let. Jenže Harry Kane, druhý nejlepší střelec letošního ročníku Premier League, nakonec možná nepřijede. Trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino si totiž účast mladého Angličana na turnaji příliš nepřeje a obává se, že by Kane mohl zmeškat začátek klubové sezony.

Harry Kane z Tottenhamu slaví vstřelenou branku
zdroj: ISIFA/AFP autor: ADRIAN DENNIS

Kane byl v tomto ročníku klíčovým hráčem Tottenhamu, za který vstřelil 30 soutěžních branek. Jednadvacetiletý útočník má však před sebou ještě nabitý program. Nyní ho čekají přípravné zápasy v Malajsii a Austrálii a v polovině června by měl odjet s anglickým výběrem Garetha Southgatea na "malé Euro".

S tím vedení londýnského klubu dlouhodobě nesouhlasí. "Myslím, že by mohl chybět na začátku příští sezony. Ale jsem si jistý, že anglická Fotbalová asociace (FA) učiní správné rozhodnutí o Kaneovi a všech anglických hráčích. Problémem jsou odlišné zájmy. My jsme klub a zájmem FA je Anglie," řekl Pochettino. "Kane není unavený, ale pokud během sezony odehrajete tolik zápasů v Premier League a v Evropské lize, pak vydáte spoustu energie. To může být problém," přidal argentinský kouč.

Kane by ještě mohl být nominován na červnové kvalifikační zápasy seniorské reprezentace, za kterou už v březnu debutoval i skóroval. Ale předpokládá se, že tentokrát dostane přednost anglická jednadvacítka a evropský šampionát.

"Budu spokojený, pokud bude Harry šťastný. Musíme počkat na rozhodnutí FA, zda ho nominuje do týmu do 21 let, nebo si ho vybere Roy Hodgson. Ale myslím, že si určitě zaslouží jet na naše předsezonní turné do Austrálie a Malajsie, kde si užije jinou zemi i fanoušky," dodal Pochettino.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články