Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Každá nominace je pro mě odměna, říká nadějný strážce branky Reichl

Praha Michal Reichl ze Sigmy Olomouc je v seriálu představování členů širšího kádru lvíčat prvním brankářem. Dvaadvacetiletý talent je co do počtu vychytaných nul druhým nejlepším ve Fotbalové národní lize a i přesto, že má v týmu reprezentační jednadvacítky velkou konkurenci, svůj boj o domácí evropský šampionát nevzdává. "Do Eura je ještě hrozně dlouhá doba, ale já budu pracovat tak, abych tu nominaci mohl dostat. Kdyby se to podařilo, bylo by to asi nejvíc, co bych doposud dokázal," uvědomuje si.

Michal Reichl
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

S fotbalem začínal v hanácké vesnici Přáslavice, odkud se poté přesunul do olomouckých Hodolan. Tam poté hrál až do mladších žáků a následně již zamířil do Sigmy Olomouc. Od samého počátku svého fotbalového putování v Přáslavicích přitom zůstal věrný chytání, do pole jej to netáhlo. "Moc jsem neuměl nohama, tak mě kluci hned dali do brány," říká k tomu s úsměvem.

V Sigmě se od působení v žákovských výběrech postupně propracoval přes dorostenecké a juniorské kategorie až do prvního mužstva, kde dostal poprvé šanci v průběhu aktuální sezony. Příležitost dostal ve čtvrtém kole proti Znojmu, jeho debut v modrobílém dresu mu však příliš nevyšel, když dvakrát inkasoval a společně se svým týmem musel skousnout porážku 0:2.

Vyjma nešťastného vyřazení ve třetím kole poháru FAČR však poté Reichl v dalším průběhu ligy nepoznal hořkost porážky a vychytal hned šest čistých kont. Momentálně se svým týmem vede tabulku druhé nejvyšší soutěže s dvoubodovým náskokem na druhý Varnsdorf.

Reprezentační pozvánky Michala Reichla dlouho míjely. Dočkal se až v březnu roku 2013, kdy byl povolán k přátelskému utkání s Tureckem. Ale tehdy ještě mladý gólman příležitost zasáhnout do zápasu nedostal. K tomu došlo až o měsíc později a tentokrát to byla premiéra vítězná. V přípravě se Slovenskem beze zbytku splnil důvěru trenérů, vychytal čisté konto a zásadní měrou se podílel na výhře 1:0. "Každou nominaci do reprezentace beru jako odměnu za tu práci, kterou dělám," říká.

Fotbalová lvíčata znovu povolala Michala Reichla do zbraně v listopadu loňského roku, kdy kryl záda v přátelských zápasech s Dánskem a Německem služebně starším Jiřímu Pavlenkovi a Tomáši Koubkovi, a do branky se tak neprosadil. Podaří se mu to v červnu?

Zdroj
Fotbalovalvicata.cz, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články