Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Finále nejlepších z nejlepších, vyrovná Španělsko rekord Itálie?

Krakov - Už před turnajem byli označováni za hlavní favority na titul a postupem do finále prognózy potvrdili. Fotbalisté Španělska a Německa se však pouze s medailí spokojit nechtějí. Pohár pro šampiony je více než lákavou motivací. Za mírného favorita lze přece jen označit "La Roju", která může pátým triumfem vyrovnat rekord Itálie. Soupeř bude usilovat o druhý titul. Přímý přenos utkání sledujte od 20:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.               

Saúl Níguez
zdroj: AP autor: Czarek Sokolowski

Španělsko postoupilo do finále naprosto suverénně, když v základní skupině vyhrálo všechny tři zápasy s celkovým skóre 9:1 a v semifinále zdolalo Itálii 3:1. Pěti góly se na úspěšném tažení podílel nejlepší kanonýr turnaje Saúl Níguez z Atlética Madrid.

Jen dva zásahy ho navíc dělí od střeleckého rekordu malého Eura, který drží se sedmi brankami z roku 2009 Švéd Marcus Berg. "Je pro nás velmi důležitým hráčem," prohlásil záložník Marcos Llorente.

Německo naopak ve skupině, kde mimo jiné porazilo i český výběr 2:0, skončilo druhé a v semifinále udolalo Anglii až na penalty. "Před semifinále za mnou přišli hráči, jestli by si nemohli na hotel objednat holiče. Hned mě napadlo, jestli vůbec máme šanci, když myslí zrovna na tohle," uvedl trenér Stefan Kuntz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko U21 - Itálie U21

Zkušený kouč přesto souhlasil. "Po zápase za mnou proto všichni hráči chodili a říkali: Vidíte, trenére. Vyplatilo se, že jsme se nechali ostříhat," přidal mistr Evropy z roku 1996, s nímž by mělo vedení svazu vzhledem k postupu do finále podepsat novou smlouvu.

Fotbalisté z Pyrenejského poloostrova už ovládli ME jednadvacítek v letech 1986, 1998, 2011 a 2013. Na kontě mají také stříbro z roku 2009, kdy ve finále podlehli právě soupeři v boji o titul, pro kterého jde o zatím jediný evropský primát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články