Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Šéf UEFA Čeferin odpověděl Ficovi, který kritizoval systém Eura 21

Bratislava - Poté, co slovenský premiér Robert Fico vybídl dopisem prezidenta UEFA Aleksandera Čeferina k prošetření okolností, které vedly k vyřazení rerpezentace Slovenska v základní skupině Eura 21, mu nyní Slovinec odpověděl. A podle předsedy vlády Fica je na celé záležitosti podstatné, že se jí bude UEFA zabývat. "Odpověď mne velmi mile překvapila," uvedl Fico.

Radost slovenských hráčů
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Johanna Lundberg

Slovenský tým pod vedením trenéra Pavla Hapala připravila o účast v semifinále výhra Itálie nad Německem 1:0, která zajistila postup oběma týmům. Hapal již dříve označil výkon obou celků ve vzájemném duelu za ostudu fotbalu. Fico v dopisu vyjádřil pochopení pro Hapalovy výroky.

"Slovenští fotbalisté z pohledu sportovních výkonů udělali všechno pro to, aby si vybojovali postup do další fáze turnaje. Na co ovšem nebyli připraveni, byla fraška v podání hráčů vyspělých fotbalových zemí Itálie a Německa," napsal Fico v dopise.

Předseda slovenské vlády vyjádřil přesvědčení, že Čeferin nechá celou záležitost prověřit a že UEFA vytvoří pro další turnaj pravidla, která upřednostní sportovní výkon před možnými neférovými dohodami.

"Někteří, hlavně novináři, tvrdili, že to nemá žádný význam a že tím ničeho nedosáhneme," řekl Fico, podle kterého Čeferin odpověděl, že každý turnaj má své přednosti i nedostatky. "Ale co je pro mě nejpodstatnější, je to, že UEFA se bude tímto tématem zabývat," dodal.

Podle Fica to svědčí o tom, že společná iniciativa s prezidentem Slovenského fotbalového svazu měla smysl.

O Euru 21 i systému turnaje byla řeč v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články