Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

To, co předvedli Němci a Italové, byla ostuda fotbalu, řekl Hapal

Lublin (Polsko) - Trenér slovenské fotbalové jednadvacítky Pavel Hapal těžce nesl vyřazení v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku a hlavně způsob, jakým k němu došlo. Jeho tým připravila o účast v semifinále těsná výhra Itálie nad Německem 1:0 na závěr skupiny C, která zajistila postup oběma celkům. "To, co předvedli Němci a Taliáni, to byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu," řekl Hapal. Přímé přenosy z Eura 21 sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenér Pavel Hapal
zdroj: ČTK/AP

"Jestli je fair play, že hrají na to, aby prohráli 0:1... To přece do fotbalu nepatří. Někdo by s tím měl něco udělat, když se to týká takové velké země, jako je Německo," řekl Hapal po zápase, který připravil jeho svěřence o možnost postoupit jako nejlepší tým z druhých míst.

Na tiskové konferenci český kouč zadržoval slzy. "Jsem neskutečně zklamaný. S velkým respektem vůči Španělům a Angličanům pro mě tohle mistrovství končí, protože už se na ně dívat nebudu. Pokud by se Španělé a Angličani dostali do finále, tak se na to rád podívám, ale jinak už se dívat nebudu," prohlásil.

Slovenský premiér Robert Fico vyjádřil nad okolnostmi vyřazení fotbalové jednadvacítky rozčarování. Prezidentovi Evropské fotbalové unie UEFA Aleksanderu Čeferinovi hodlá v pondělí poslat protestní dopis. (více čtěte zde)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie U21 - Německo U21

Slovenskou jednadvacítku, kterou vede dva a půl roku, Hapal chválil hlavně za zápas proti Švédsku. Jeho svěřenci zdolali obhájce titulu 3:0, ani šest bodů a skóre 6:3 jim ale na semifinále nakonec nestačilo.

"První půle, to bylo galapředstavení. Můj největší zážitek byla atmosféra v týmu po celou dobu šampionátu. Neskutečně jsme si to užili. Budeme na to určitě všichni vzpomínat," dodal Hapal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články