Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Můžeme se měřit se špičkou, i když jsme nepostoupili, řekl Černý

Tychy (Polsko) - Václav Černý dohrával utkání proti Dánsku v křečích a po prohře 2:4 a vyřazení ve skupině pak jen těžko hledal slova. Devatenáctiletý ofenzivní talent Ajaxu Amsterodam cítil, že český celek měl větší potenciál, než na turnaji ukázal. "Stoprocentně. Tenhle mančaft se může měřit se špičkou, to říkám, i když jsme nepostoupili. Kdybychom si sedli tak jako v kvalifikaci od začátku, tak to prostě šlo," řekl Černý. Přímé přenosy z Eura 21 sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Václav Černý v utkání s Dánskem
zdroj: ČTK/AP

"Je těžké překousnout vyřazení, protože vím, co jsme pro to udělali. Teď se mi těžko mluví, ještě si k tomu musíme něco říct. Myslím, že jsme tam nechali všechno. Je to jednoduché říct, ale je to opravdu tak. Nezvládli jsme to," litoval Černý.

Před posledním utkáním věřil, že český celek ještě vybojuje postup do semifinále. K tomu potřeboval vyhrát minimálně o tři góly. "Nebyla sebemenší pochybnost, že to můžeme zvládnout. Nechtěli jsme se bezhlavě hnát dopředu, ale postupem času, když prohráváš, tak musíš. Od přírody jdeš za góly, protože prostě víš, že už ti moc času nezbývá," prohlásil Černý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U21 - Dánsko U21

"Oni to uhráli chytře na brejky. Navíc my neproměnili obrovské šance, jejich gólman odchytal asi životní zápas. Šance na to byly, abychom to zvládli a postoupili. Za ty dva roky jsme si to jakoby zasloužili. Teď to budou těžké chvilky, musíme se z toho dostat," prohlásil Černý.

Nejhůře mu bylo v posledních deseti minutách, kdy tým prohrával 2:3 a postup se vzdaloval v nedohlednu. "Posledních deset minut jsem nemohl udělat krok. Chytla mě křeč, kde to jde. Bylo to hodně náročné. Škoda začátku druhé půle, tam jsme byli hodně dobří. Tam si to zasloužilo víc," mínil Černý.

Připustil, že ani jeho osobně nestihl turnaj v té nejlepší formě. "První zápas s Německem špatně. Druhý zápas jsem nenastoupil, tak jsem zkoušel aspoň žít na lavičce, abychom to zvládli jako tým. Třetí zápas ze hřiště, udělal jsem maximum, co jsem mohl. I tak to bylo málo. Byly tam momenty, které jsem měl vyřešit líp. To si uvědomuji už teď," dodal Černý.

Na turnaji postoupily ze tří skupin jen čtyři týmy. "Mohl bych to tady obrovským způsobem natřít, že je to obrovská blbost. Ale my jsme to věděli před turnajem, počítali jsme s tím, že musíš zvládnout všechny tři zápasy, což se nepovedlo. Zvládli jsme jeden, třetí o kousek ne, ale to nestačí," doplnil Černý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články