Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Češi začali přípravu na Dány bez Schicka, který prošel zdravotní prohlídkou Juventusu

Katovice - Národní tým do 21 let oživil díky výhře 3:1 nad Itálií naděje na postup do semifinále mistrovství Evropy a už se pomalu začíná chystat na sobotní závěrečný zápas skupiny s Dánskem. Mladíci před polednem trénovali bez útočníka Patrika Schicka, který odcestoval uzavřít přestup do Juventusu Turín. Ten v Turíně prošel první částí zdravotní prohlídky, přestup se má ale uzavřít až po šampionátu. Přímý přenos utkání s Dánskem odvysílá ČT sport a web ctsport.cz v sobotu od 20:20.

Trenér Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK/AP

Spekulace ohledně Schickova přestupu se táhly několik týdnů, takže trenér Vítězslav Lavička byl připraven na možnost, že by během Eura mohl útočník na otočku odletět do Itálie. "Je to citlivá věc, ale chceme udržet korektní vztahy mezi kluby, reprezentací a hráči. Patrik za námi včera večer přišel s touto žádostí a my mu dali svolení. Je to bleskový výlet," řekl Lavička, který si myslí, že kladné vyřízení transferu může Schickovi pouze prospět.

Schick v Turíně na testech uspěl. "Patrik Schick dnes dokončil velkou část lékařské prohlídky potřebné k jeho přestupu ze Sampdorie. Nyní se vrací k reprezentaci a zbývající formality dokončí, až bude propuštěn z reprezentačních povinností," uvedl Juventus.

Zbytek kádru absolvoval před polednem klasickou pozápasovou přípravu. Hráči základní sestavy spíše jen vyklusávali a protahovali se, zatímco ostatní měli těžší trénink. Poté následovala regenerace a odpoledne volno.

Večer budou "Lvíčata" sledovat závěrečné zápasy skupiny A a s ohledem na postup je bude zajímat i páteční rozuzlení ve skupině B. Čeští mladíci s třemi získanými body bojují o pozici nejlepšího týmu z druhých míst, který doplní v semifinále vítěze skupin. Reprezentantům by se hodilo, aby Slovensko nevyhrálo nad Švédskem a Portugalsko nad Makedonií.

"Poprvé bych asi zažil, že by šest bodů nemuselo stačit. Tenhle systém s třemi skupinami vidíme snad poprvé ve všech sportech, bývají buď dvě, nebo čtyři. Nedá se dělat nic jiného než porazit Dány a doufat, že Makedonie potrápí Portugalce," řekl obránce Stefan Simič. V krajním případě může při rovnosti bodů i skóre rozhodnout disciplinární kritérium. "Makedonci nějakou kvalitu mají. Budeme fandit, co budeme moct, a uvidíme. U televize jsou to větší nervy než na hřišti," řekl brankář Lukáš Zima.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články