Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Máme naději, o to jsme bojovali, je rád Trávník

Tychy (Polsko) - Kapitán Michal Trávník přispěl úvodní trefou k vítězství fotbalové jednadvacítky ve druhém utkání na evropském šampionátu nad Itálií 3:1 a byl rád, že jeho tým bude mít v závěrečném duelu skupiny s Dánskem stále o co hrát. "Lvíčata" udržela naděje na postup do semifinále, kam projdou vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst. "Žijeme, máme šanci nebo naději, o to jsme bojovali. Vyšlo to a aspoň tu nemusíme být, že bychom o nic nehráli. Půjdeme do toho zápasu stejně, buď, anebo. Buď postoupíme, nebo ne," řekl Trávník.

Michal Trávník v souboji s Federicem Chiesou
zdroj: ČTK/AP

Jablonecký záložník ve 24. minutě po brejku vstřelil gól na 1:0. "Bylo to trochu štěstí, že obránce uklouzl, takže jsem šel skoro sám. Zkusil jsem naznačit střelu, čekal jsem, co obránce udělá. Zůstal, takže tam bylo volno a zkusil jsem vystřelit," uvedl Trávník.

Italové v 70. minutě vyrovnali, ale český tým měl připravené ještě další dva údery v 79. a 85. minutě. "Po gólu na 1:1 jsem věřil, že to ještě dokážeme. Myslím, že jsme se od toho celkově odrazili, že jsme se zvedli a že nám to vlastně pomohlo. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," mínil třiadvacetiletý Trávník.

Je nám líto, video expirovalo.
Trávník: Inkasovaná branka nás ještě víc nakopla

Italové během zápasu neustále provokovali a po závěrečném hvizdu si s českými mladíky nepodali ruce. "To jsou prostě Italové, to je o nich asi známo. Nevzali to, ale mně to nevadí, že mi nepodali ruce. Oni jsou prostě takový charakter, jsou nepříjemní v soubojích, oplácejí. Rozhodčí tomu také moc nepomohl, pískal trochu zvláštně. Ale zvládli jsme to v hlavě a nenechali jsme se vyprovokovat," těšilo Trávníka.

Pochvaloval si, jak tým zareagoval na prohru 0:2 v úvodním duelu s Německem. "Bylo to nepříjemné. Nějaká kritika byla, ale myslím, že oprávněně. Potřebovali jsme to. Aspoň jsme si to vzali všichni k srdci. Museli jsme jít do zápasu trochu jinak a myslím, že se to povedlo," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články