Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Lüftner napřáhl z 30 metrů k životní trefě. Takové góly moc stopeři nedávají, podotkl

Tychy (Polsko) – Byla to gólová pojistka, na jakou se jen tak nezapomíná. Obránce Michael Lüftner napřáhl z 30 metrů k životní trefě. Rána přesně zaplula za tyč a Lvíčata se mohla radovat z výhry 3:1 nad Itálií. Nádhernou střelu ovšem sám neviděl, protože upadl.

Michael Lüftner
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Lüftner v 85. minutě za stavu 2:1 protáhl míč středem pole a pak z veliké dálky vyslal dělovou ránu. "Zpracoval jsem si balon, šel jsem dopředu a najednou se to přede mnou otevřelo. Nechtěl jsem to nějak zkazit, aby se to na nás valilo zpět, tak jsem vystřelil," popsal Lüftner. "Ještě jsem gól bohužel neviděl, jak jsem vystřelil, tak jsem spadl. Najednou slyším, že všichni řvou a koukají na mě. Tak jsem si řekl, že jsem to asi trefil. Tohle bude asi zatím životní gól," usmál se třiadvacetiletý stoper.

Potvrdil, že takhle pěkný gól ještě nikdy nedal. "Teď jsem terčem vtípků v kabině. Takové góly moc stopeři nedávají, byla to trošku asi náhoda. Kluci říkali, že už mi nebudou říkat, že jsem dřevo," smál se Lüftner.

Italové na trávníku působili sebevědomým, až drzým dojmem. "Máme hodně kluků z Itálie tady u nás v týmu a ti říkali, že si na nás Italové strašně věří. Bylo to vidět. Italové byli trošku namachrovaní a to se jim vymstilo," podotkl Lüftner.

Byl rád, že jednadvacítka udržela naději na postup ze skupiny. K tomu potřebuje vyhrát i poslední zápas s Dánskem a záležet bude pravděpodobně i na výsledcích z jiných skupin. "Tohle byla poslední šance, jak se dostat do hry o postup. Troufnu si říct, že když zvládneme Dánsko, mohli bychom postoupit," mínil Lüftner.

Proti Seveřanům, kterým už kromě cti o nic nepůjde, ho čeká speciální zápas, protože od příští sezony bude oblékat dres FC Kodaň. "Je tam jeden hráč, který působí v Kodani. Neznám se s ním, ale možná prohodíme pár slov. Ale nějak pikantní to pro mě není," dodal Lüftner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články