Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Favorizovaní němečtí mladíci přehráli Dány 3:0

Krakov (Polsko) – Naděje na postup Dánska ze skupiny mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let se rozplynuly vítězstvím Německa 3:0. Tým Stefana Kuntze udával tempo hry a jasně dominoval. V sobotu Dánové, kteří si nevypracovali jedinou tutovku, změří síly s českým týmem. Ten má naopak možnost pokračovat na turnaji stále otevřenou, a to díky výhře nad Itálií 3:1. Přímý přenos českého týmu proti Dánsku odvysílá ČT sport a web ctsport.cz v sobotu od 20:20.

Utkání Německo "21" - Dánsko "21"
zdroj: ČTK/AP

Jestliže chtěli Dánové pomýšlet na potenciální postup ze skupiny, museli bezpodmínečně bodovat. Jenže proti favorizovanému Německu, které v neděli zvítězilo nad českou reprezentací 2:0, je nečekalo nic lehkého. Vrchol přišel ve druhém poločase, kdy Selke, Kempf a Amiri mířili přesně.

Ale už v první půli byl výběr Stefana Kuntze permanentně u míče a pečlivou, leč mnohdy uspávající kombinací vymýšlel, jak propálit Hojbjerga. Kapitán Arnold hned zpočátku zahrozil přízemní střelou ke vzdálenější tyči.

Spolehlivou oporu našli Němci v záložníkovi Gnabrym, který se blýskl gólem už proti českému týmu. I tentokrát byl všude. Hezky si naběhl třeba na Weiserovu nabídku za obranu, příkladně nahrával. To vyznělo hezky třeba při pasu na nebezpečného Toljana, který napíchl na nastavenou nohu Weisera. Střela šla těsně vedle.

Gnabry operoval na obou stranách, z té druhé si zase našel Meyera, jenž pálil nártem vysoko nad. Pak se jednadvactiletý hráč Bayernu Mnichov zmocnil míče a zkusil vystřelit zdálky – ani tentokrát nebyl úspěšný.

Dánové se snažili vysouvat, ale to se moc nedařilo, takže se museli spolehnout na brejky či zkažené balony. Jejich první šance přišly až po půlhodině hry. Nielsen nacentroval na Ingvartsena do šestnáctky, ale ten se k zakončení nedostal. Hjulsager pak při úniku pálil na Pollersbecka, který gólovou možnost zneškodnil.

Stále viditelnější byl hrot v podobě Selkeho, jehož pokusy skončily gólem v 53. minutě. Toljan ho pobídl těsně před pokutovým územím a Selke ukázkově zavěsil pod břevno z voleje. Naproti chtěl kontrovat Duelund z přímého kopu, jenže přestřelil, Zohoreho balon ze stejné pozice pak vyboxoval Pollersbeck.

Byla to však jen světlá chvilka na dánské straně. Už tak dost prostupná obrana totiž dostala políček v podobě druhé trefy. Meyerův roh propadl ke Kempfovi, který se nemýlil pod břevno. A v rozmezí šesti minut přišel třetí gól po pokusu Amiriho na hranici šestnáctky. To byla definitiva, která - na turnaji stále neskórující - Dány obrala o všechny postupové možnosti.

Německo - Dánsko 3:0 (0:0)

Branky: 53. Selke, 73. Kempf, 79. Amiri. 

Německo: Pollersbeck - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Dahoud, Arnold (66. Amiri) - Weiser (66. Jung), Meyer, Gnabry (81. Öztunali) - Selke. Trenér: Kuntz.

Dánsko: Höjbjerg - Holst, Maxsö, Banggaard, Blaabjerg (62. Pedersen) - Hjulsager (81. Jensen), Vigen Christensen, Nörgaard, Nielsen (57. Zohore) - Duelund, Ingvartsen. Trenér: Fredriksen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články