Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Udržení nadějí, nebo smutek. Češi potřebují proti Itálii nutně zvítězit

Tychy (Polsko) – Jejich situace po úvodní porážce s Německem není růžová. Pokud tak čeští fotbalisté na mistrovství Evropy do 21 let chtějí udržet naději na postup do semifinále, musí ve zbylých dvou zápasech skupiny C už jen vyhrávat. A tento úkol nebude jednoduchý. V druhém měření sil na turnaji svěřenci kouče Vítězslava Lavičky vyzvou silnou Itálii, která na úvod zdolala Dánsko. Přímý přenos utkání včetně studia sledujte od 17:25 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Česká jednadvacítka
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V posledním utkání skupiny změří "Lvíčata" v sobotu síly s Dánskem. Do závěrečných bojů postoupí z každé ze tří skupin pouze vítěz, kterého doplní nejlepší celek z druhých míst. Český tým tak potřebuje vyhrát oba zbylé zápasy, ale ani šest bodů nemusí na účast v semifinále stačit.

"Nevstoupili jsme do turnaje dobře, ale nemá cenu věšet hlavy. Čeká nás další zápas, hrajeme o naději. Když vyhrajeme, tak nám to zase může nakopnout sebevědomí," řekl záložník Antonín Barák. 

"Čtyři body k postupu stačit nebudou. Ale pro nás teď bude nejpodstatnější, abychom zaměřili všechny síly na zápas proti Itálii a byli v něm úspěšní. To by nám zase mělo vlít sebedůvěru pro třetí zápas," uvedl trenér Vítězslav Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Českou jednadvacítku čeká bitva s Itálií

"Lvíčata" proti Německu po dobrém úvodu doplatila na dva inkasované góly na přelomu poločasů. Úvodní soupeř byl papírově největším adeptem na zlato, velkou sílu ale mají i Italové, kteří na startu turnaje porazili Dánsko rovněž 2:0.

V jejich kádru figuruje řada hráčů ze Serie A. K hlavním hvězdám patří brankář Gianluigi Donnarumma, který je na odchodu z AC Milán, útočníci Federico Bernardeschi a Domenico Berardi, záložník Roberto Gagliardini, nebo stoper Juventusu Daniele Rugani.

"Podle mě je to ještě lepší tým, než jsou třeba Němci. Já ty kluky opravdu dobře znám, ta síla je tam neskutečná. Jsou to hráči par excellence. Nesmíme jim dát prostor jako Němcům po 20 minutách. Musíme odevzdat maximum a hrát na absolutní riziko. Ani remíza nám v tomhle zápase nebude stačit," řekl záložník Jakub Jankto, který hraje v Udine.

Vedle něj má k Itálii vztah dalších pět českých hráčů. Největší hvězda útočník Patrik Schick působí v Sampdorii Janov, brankář Lukáš Zima v FC Janov, obránce Stefan Simič patří AC Milán, Barák v létě odchází do Udine a italské kořeny má stoper Patrizio Stronati.

"Když budu chytat, bude ten zápas pro mě důležitý. Chtěl bych ukázat těm lidem, kteří mě nenechali hrát, že to byla třeba chyba," uvedl brankář Zima, jenž v Janově zatím nedostal zápasovou šanci.

Kouč Lavička nejspíš oproti prvnímu utkání trochu zamíchá sestavou. Na pravém kraji obrany asi nenastoupí Michal Sáček, do základní sestavy by se mohl vrátit Barák, který po doléčení zranění proti Německu jen střídal, a možné jsou i další změny.

Zápas začne ve středu v 18:00 a mladíci věří, že budou mít na stadionu v Tychách prakticky domácí prostředí stejně jako s Německem. Duel bude řídit francouzský rozhodčí Benoit Bastien. Oba týmy se na ME naposledy utkaly v červnu 2007, kdy vyhrála Itálie 3:1.

Předpokládané sestavy:

ČR: Zima (Vejmola) - Hašek (Kaša), Lüftner, Simič, Havel - Souček - Černý, Barák, Trávník, Jankto - Schick.

Itálie: Donnarumma - Conti, Rugani, Caldara, Barreca - Pellegrini, Gagliardini, Benassi - Berardi, Petagna, Bernardeschi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články