Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jankto upozorňuje na sílu Italů. Budeme muset hrát na absolutní riziko, řekl

Katovice – O Italech má díky působení v Serii A velký přehled. Jeho slova tak nejsou příliš optimistická. Podle Jakuba Jankta je "squadra azzurra" ještě kvalitnějším týmem, než byli v úvodním střetnutí na mistrovství Evropy do 21 let Němci. Záložník české jednadvacítky však nepropadá panice a věří, že pokud tým podá výkon na hranici možností, může ve veledůležitém zápase o bytí a nebytí uspět. Přímé přenosy sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Jakub Jankto
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Jsme si vědomi síly Itálie. Podle mě je to ještě lepší tým, než jsou třeba Němci. Ty kluky znám opravdu dobře. Jsou tam hráči, co hrají za AC Milán v základu a včera nedostali prostor proti Dánům. Chiesa dal asi sedm gólů za Fiorentinu a nehrál v základu. Síla je tam neuvěřitelná. Musíme dobře nastoupit a potom tu aktivitu udržet co nejvíc minut," řekl novinářům Jankto.

S několika hráči z italského týmu se zná osobně. "Znám se s Andreou Petagnou, s tím jsem hrál před dvěma lety v Ascoli. Contiho a Gagliardiniho znám trochu, máme stejného agenta. Před turnajem jsme si něco napsali, ale během turnaje hecování nebylo," uvedl Jankto.

"Jsou tam Bernardeschi, Berardi, to jsou hráči, kteří dali asi 60 gólů v Serii A. Stoper Juventusu Rugani, Conti, který měl neuvěřitelnou sezonu v Atalantě, Gagliardini hraje za Inter Milán. Jsou to hráči par excellence. Budeme muset odevzdat maximum a hrát na absolutní riziko. Ani remíza nám v tomhle zápase nebude stačit," podotkl Jankto.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka uznala kvalitu Německa. Na tréninku fungovaly dvě skupiny

Češi po úvodní prohře potřebují k oživení postupových nadějí vyhrát oba zbylé duely s Itálií i Dánskem, protože do semifinále projdou jen vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst. Itálie na úvod porazila Dánsko 2:0.

"Naším cílem je dvakrát vyhrát a potom se uvidí. Neřekl bych, že budeme pod velkým tlakem. To mohou být Němci a Italové, což jsou velké státy a prostě musí. My ať chceme, nebo ne, jsme jen Česká republika a nemáme hráče na takové úrovni jako oni. Oni hrají tři, čtyři sezony v Serii A, bundeslize, to tady u nás nikdo. A bylo to vidět i včera," řekl Jankto.

Italové podle něj zápas rozhodně nepodcení. "Absolutně ne, protože stejně jako Německo musejí k postupu vyhrát ještě minimálně jeden zápas. Je to turnajové mužstvo ve všech kategoriích. To předvedli třeba před dvěma týdny na MS dvacítek, kde získali bronz," připomněl Jankto.

"Uspět můžeme jedině zvýšenou aktivitou. Pokud jim dáme prostor jako proti Německu po 20 minutách, tak nás vybagují. Toho se musíme vyvarovat. Největší chyba by byla se stáhnout dozadu. Ta hra se musí změnit celkově, musíme hrát ještě agresivněji. Potom se možná můžeme vyrovnat Italům, nebo je nějak překonat," mínil Jankto.

V závěru nedělního duelu po jeho ruce Němci kopali penaltu, kterou ale brankář Lukáš Zima chytil. "Snažil jsem se zabránit centru a trefilo mě to do ruky. S tím už moc neuděláte, ale penalta byla jasná. O dvě minuty později ale rozhodčí nepískne to samé, když hráč si lehne na balon rukama. Nevím, jestli písknul faul. Ale když už, tak spíš na nás," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články