Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Matějů si na Euru kvůli zranění nezahraje. Nahradí ho Havlík

Katovice (Polsko) – Z nominace fotbalové jednadvacítky vypadl před úvodním duelem základní skupiny ME s Německem Aleš Matějů. Pravý bek si při tréninku v Katovicích poškodil zadní stehenní sval. Nahradí ho záložník Marek Havlík.

Jednadvacetiletý Matějů se zranil při jedné z posledních akcí na tréninku. "Po kompletním vyšetření byla zjištěna trhlina ve svalu, která neumožní maximální zatížení. Léčba takového zranění může trvat řádově několik týdnů," uvedl lékař českého týmu Petr Novák.

Matějů by pravděpodobně v úvodním duelu s Německem nastoupil v základní sestavě. Odehrál téměř celou kvalifikaci a na kontě má v jednadvacítce dvanáct startů a jeden gól. 

"Aleš je samozřejmě zklamaný. Jak mi říkal, tak z minulosti větší zkušenosti s tímhle typem zranění nemá. Měl velkou chuť si dát pár dní klid a být k dispozici třeba na zbylé zápasy. Ale bohužel to není zranění, které by se vyléčilo za týden. Podle ultrazvuku je tam patrné porušení svalu," dodal Lavička.

Na pravém kraji obrany ho může nahradit Michal Sáček nebo jeden z levých beků Milan Havel či Daniel Holzer. "Máme připravenou další variantu. Věřím, že to nějak zásadně naši hru neovlivní. Michal Sáček je jedna z variant, jak vyřešíme tenhle post," uvedl Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata se připravují na svůj vstup do ME

"Jedná se o komplikaci z hlediska týmu i hráče. Došlo k tomu v závěru tréninku bez cizího zavinění. Takové situace fotbal přináší," řekl Lavička. Podle regulí turnaje může být zraněný hráč se souhlasem UEFA nahrazen před prvním zápasem jiným.

Trenéři vybrali záložníka Slovácka Havlíka, jenž se na rakouském soustředění před ME nevešel do konečné nominace. "Hrál několik zápasů v kvalifikaci, byl s námi na rakouském kempu a byl připraven, pokud by případ, který nyní řešíme, nastal," doplnil kouč Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články