Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jednadvacítka zvládla generálku s Ázerbájdžánem s odřenýma ušima

Zell am See (Rakousko) ‒ Čeští fotbalisté do 21 let vydřeli výhru v druhém přípravném utkání proti Ázerbájdžánu. Soupeř od 21. minuty vedl, ale v 84. minutě srovnal Martin Hašek a o dvě minuty později otočil stav Petr Ševčík. Mladíci tak navázali na pondělní výhru 5:0. Duel na rakouském soustředění byl generálkou na nadcházející evropský šampionát v Polsku.

Zatímco v úvodním vzájemném souboji dal český tým za prvních 22 minut tři góly, tentokráte se v ofenzivní fázi trápil. Soupeř se dokonce v 21. minutě nečekaně dostal do vedení, poté co si na rohový kop naskočil Mahir Madatov a protlačil balon do sítě za brankáře Vejmolu.

Trenér Vítězslav Lavička udělal oproti prvnímu vzájemnému duelu osm změn v základní sestavě a na trávník v Zell am See se dostali i hráči, kteří v pondělí vůbec nenastoupili.

Český celek nesložil zbraně. Ve druhé půli vytvořil po vystřídání místy drtivou převahu, ale dlouho narážel na skvěle chytajícího ázerbájdžánského gólmana. Skóre "Lvíčata" dokázala otočit až v samém závěru po dvou přihrávkách Havlíka, který se v úterý spolu s dalšími třemi hráči nedostal do závěrečné nominace na šampionát.

Nejprve si v 84. minutě naběhl na nacentrovaný balon za obranu střídající Hašek a navázal na pondělní gól. Hned za dvě minuty nacentroval Havlík znovu a tentokrát se prosadil Ševčík. "Lvíčata" tak vyhrála i čtvrtý letošní zápas.

V pátek se mladíci vrátí ze soustředění do Čech a ve čtvrtek už zamíří do dějiště šampionátu Polska. Do turnaje tým vstoupí 18. června zápasem proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko. Až po návratu do Čech se k mužstvu připojí tři hráči z reprezentačního A-mužstva, které v sobotu čeká duel světové kvalifikace v Norsku.

"Dneska jsme měli úplně jiný vstup než v tom prvním zápase. Soupeř hrál podobně jako v prvním zápase hluboký blok. Tím, že nám chyběl lepší pohyb a součinnosti, jsme si s tím nedokázali poradit," řekl Lavička.

"Každé přípravné utkání má svou důležitost, nejen hrou, ale i výsledkem. Kluci dneska ukázali morálku, šli za vítězstvím. Druhá půle byla o hře na jednu branku, kluci utahovali šrouby, sáhli si až na dno a otočili to," ocenil Lavička.

ČR "21" - Ázerbájdžán "21" 2:1 (0:1)

Branky: 84. Hašek, 86. Ševčík - 21. Madatov. Rozhodčí: Jäger - Rigler, Pummerer (všichni Rak.).

Sestava ČR: Vejmola (46. Macej) - Sáček, Lüftner, Simič, Havel - Trávník (70. Panák), Hubínek (46. Hašek), Ševčík - Černý (77. Havlík), Juliš (46. Chorý), Nečas (46. Holzer). Trenér: Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články