Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Contador bude nakonec jezdit za Saxo Bank

Kodaň - Trojnásobný vítěz cyklistické Tour de France Španěl Alberto Contador bude příští dva roky jezdit za stáj SunGard-Saxo Bank. Oznámil to šéf týmu Bjarne Riis. "Jsem pyšný, že se mi podařilo do dánského týmu přivést nejlepšího cyklistu světa," řekl Riis. "Alberto tady dnes není, ale dorazí později. Myslím, že tenhle diamant můžu ještě vybrousit," dodal. Sedmadvacetiletý Contador do týmu přichází z Astany, ve které neprodloužil smlouvu. Za Saxo Bank v letošní sezoně jezdil Španělův největší konkurent Andy Schleck, ten však spolu s bratrem Fränkem odchází a založí vlastní stáj v rodném Lucembursku.

Očekává se, že spolu se sourozenci odejdou také další hvězdy Němec Jens Voigt a Australan Stuart O'Grady. Naopak by měli přijít Němci Linus Gerdemann, Fabian Wegmann a Dominic Klemme.

Riis měl původně v plánu založit pro Contadora nový tým, ale Saxo Bank prodloužila spolupráci i na příští rok. Vedle ní bude hlavním sponzorem také americký výrobce softwaru SunGard. 

Contador za Astanu jezdil tři roky a dvakrát v jejích barvách vyhrál Tour de France (2009, 2010), jednou Giro d'Italia (2008) a Vueltu (2008). V minulosti závodil také za tým ONCE-Eroski a Discovery Channel, kde před třemi lety slavil první triumf na Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články