Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štybar půjde na start MS v Táboře jako světová jednička

Aigle (Švýcarsko) - Cyklokrosař Zdeněk Štybar se v neděli postaví na start mistrovství světa v Táboře jako světová jednička. Štybar udržel vedení v žebříčku před úřadujícím mistrem světa Nielsem Albertem z Belgie, před nímž vede o 90 bodů. Minulou neděli se český reprezentant stal celkovým vítězem Světového poháru. Žebříčku nicméně dominují belgičtí jezdci, vedle Alberta je jich v elitní desítce dalších pět. Radomíru Šimůnkovi patří jedenácté místo, v první dvacítce jsou ještě Martin Bína, Martin Zlámalík a Petr Dlask.

Mezi ženami se nepovedlo Kateřině Hanušové-Nashové proniknout do první osmičky, což znamená, že v Táboře bude startovat z druhé řady. Na devátém místě ztrácí na osmou Sanne Cantovou z Belgie pouhých 20 bodů. 

V čele si prohodily pozice nizozemské cyklokrosařky. Na postu jedničky vystřídala obhájkyně zlata z MS Marianne Vosová vítězku Světového poháru Daphne van den Brandovou.

Pořadatele šampionátu trápí sníh

Je nám líto, video expirovalo.
Pořadatelé MS zápasí s přívaly sněhu

V Táboře přes noc napadl sníh, který pokryl i závodní okruh. Zástupci Mezinárodní cyklistické unie (UCI) pak pořadatelům nekompromisně nařídili trať neprodleně upravit do odpovídajících parametrů. "Už tu udělali dost práce, aby se sněhu zbavili, ale v noci připadl nový, musí začít zase od nuly. Všichni jsou stále motivovaní, já ale doufám, že už sněžit nebude," řekl komisař UCI Peter van den Abeele.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články