Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pořadatelé MS v cyklokrosu představili trať

Tábor - Táborští organizátoři lednového mistrovství světa v cyklokrosu jsou už tři měsíce před šampionátem prakticky po všech stránkách připraveni. Nyní představili nově vybudované zázemí a trať, která se přibližně z poloviny liší od té, na níž domácí jezdci na MS v roce 2001 vybojovali šest medailí. První velkou akcí na okruhu bude 9. ledna mistrovství republiky. Areál pak bude využívat veřejnost, vedle cyklokrosu se v něm mohou konat i vrcholné akce v triatlonu nebo in-line bruslení.

"Po devíti letech se šampionát vrátí do Tábora. Věřím, že proběhne podle všech regulí a naši závodníci získají opět medaile," řekla novinářům táborská místostarostka Zuzana Pačmanová. Právě díky městu vyrostl na přibližně 40 000 metrů čtverečních nový areál pod názvem Odpočinková zóna Komora se zázemím pro vrcholový a výkonnostní sport.

"Zázemí je již zcela dokončeno, celý areál převezmeme od zhotovitele do konce roku. K dispozici budou i posilovny, pláže, skatepark, kurty na plážový volejbal, ale i planetární 6,5 kilometru dlouhá stezka. Hodnota celého díla je 94 milionů korun," uvedl Karel Hotový, který má na starosti investice.

Na projektu trati se podíleli i závodníci

Na okruhu, který byl proti MS 2001 přibližně z poloviny pozměněn, je Štybarova šikana, Dlaskovy schody nebo Šimůnkova zatáčka. "Kolem celého okruhu budou zábrany a trať je minimálně šest metrů široká. Je na ní jedno křížení tratě, převýšení v jednom okruhu, který měří 3320 metrů, je 60 metrů," řekl Petr Balogh, zodpovědný za okruh. "Pro diváky je to velice přehledná trať s dostatkem průchodů. Na oba dny bude stát vstupné na mistrovství 480 korun nebo 20 euro. Pro diváky budou v průběhu šampionátu i čtyři velkoplošné obrazovky," dodal.

Na minulém světovém šampionátu v Táboře v roce 2001 vybojoval zlato mezi juniory Martin Bína. "Člověk na to rád vzpomíná. Nynější trať je těžší a tím pádem i spravedlivější. Ale když bude sníh, tak nám Čechům bude jistě hodně sedět. Když bude bahno, tak to pro nás již taková výhoda nebude," uvedl Bína.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články