Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger je po sezoně ve světovém žebříčku sedmý

Aigle (Švýcarsko) - Cyklista Roman Kreuziger obsadil v konečném pořadí světového žebříčku sedmé místo. Pořadí ovládli španělští jezdci. Jedničkou je vítěz Tour de France Alberto Contador, za kterým následuje nejlepší dvojice z Vuelty Alejandro Valverde a Samuel Sánchez. Pořadí týmů ovládla Astana, za kterou závodí Contador a letos se v jejích barvách vrátil do pelotonu legendární Američan Lance Armstrong. Španělé potvrdili své dominantní postavení i mezi státy, Česká republika je díky bodům Kreuzigra a Františka Raboně desátá.

Kreuziger díky úspěchu na Tour de France, kde skončil devátý, a následnému druhému místu v závodu v San Sebastiánu vystoupal na začátku srpna v žebříčku až na třetí příčku. Po méně vydařené podzimní části sezony se třiadvacetiletý člen italské stáje Liquigas v pořadí o něco propadl, ale v elitní desítce se bezpečně udržel.

Posledním hodnoceným závodem byl sobotní podnik Kolem Lombardie. V něm obsadil druhé místo olympijský šampion z Pekingu Sánchez a v žebříčku díky tomu poskočil z osmé na třetí pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články