Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cyklokrosař Bína se výhrou v Kolíně dostal do čela pohárového seriálu

Kolín - Třetí muž současného světového žebříčku cyklokrosařů Martin Bína vyhrál v Kolíně čtvrtý díl domácího pohárového seriálu Toi Toi Cup. Jezdce Budvaru Tábor doprovodili na stupně vítězů oddílový kolega Ondřej Bambula a Zdeněk Mlynář z celku Max Cursor. Bína vyhrál podruhé v sezoně a vede průběžné pořadí seriálu. Oba zbývající pohárové závody vyhrál Zdeněk Štybar, který dnes v Kolíně nestartoval. Chyběli i další cyklokrosaři jezdící v Belgii, například Dlask, Šimůnek, Petruš nebo Ausbuher. Poprvé se naopak v pelotonu objevil úspěšný biker Jaroslav Kulhavý.

Martin Bína
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hned v úvodním okruhu se v čele seřadily tři dvojice. S Bínou jel vpředu Bambula, za nimi byli Mlynář s Káškem a třetí duo vytvořili německý reprezentant Pfinsten s Kyzivátem. Bína ale poměrně záhy Bambulovi unikl a s více než minutovým náskokem si bezpečně dojel pro druhé letošní prvenství. "Prvních dvacet minut jsem se nějak nemohl dostat do tempa. Myslím, že to nebylo únavou z prvního závodu Světového poháru. Ten mě naopak nakopl. Když jsem si ale upevnil vedoucí pozici, tak jsem se uklidnil a zbytek závodu odjel víceméně v tréninkovém tempu," řekl Bína.

Pro Bambulu znamenalo druhé místo premiérové v sezoně. "Konečně po dvou letech slušný výsledek. Držel jsem se Bíny, co to šlo, a to mě vyneslo na druhé místo. Je jasné, že jeho technice jsem nemohl dlouho stačit, ale druhou příčku jsem udržel. Cítím, že přichází dobrá forma a slušné výsledky mě budou potkávat častěji," přál si Bambula.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jiřího Kalemby

I další dvojice se na trati postupně rozpojily, takže jezdci dojížděli do cíle sólově. Dopředu se propracoval také Kulhavý, který nakonec předjel i Káška a skončil pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články