Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Biker Kulhavý vylepšil české maximum - na MS dojel devátý

Canberra - Deváté místo vybojoval biker Jaroslav Kulhavý na mistrovství světa v Canbeře v cross country horských kol a postaral se o nejlepší český výsledek v historii. Před rokem v italském Val di Sole dojel jedenáctý. Titul v elitní kategorii putuje opět do Švýcarska zásluhou Nina Schurtera, který navázal na loňský triumf krajana Christopha Sausera. Bronzový olympijský medailista z Pekingu dnes porazil v dramatickém závěru francouzskou legendu Juliena Absalona, kterému unikla pátá zlatá medaile z mistrovství světa o tři sekundy. Třetí dojel už s téměř minutovou ztrátou obhájce stříbrné medaile Florian Vogel, jenž korunoval švýcarský úspěch.

Biker Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK

Bývalý juniorský mistr světa Kulhavý, který předloni získal bronz v kategorii do 23 let, se zpočátku pohyboval kolem patnáctého místa. Do elitní desítky se čtyřiadvacetiletý jezdec posunul v předposledním šestém kole a v závěru devátou příčku udržel. Za vítězným Schurterem zaostal o tři minuty a 22 sekund.

"Desítka byla mým cílem, takže jsem spokojený. Byl to hrozně těžký závod, takový cyklokros na dvě hodiny, hrozně rychlý. Rozhodovalo se na otevřených rovinkách, v technice si člověk musel dávat pozor, aby před sebe nepustil někoho pomalejšího, což se mi bohužel několikrát stalo," uvedl pro server mtbs.cz Kulhavý. Porazil i loňského mistra světa Sausera, který skončil hned za ním.

"Radost nemám," uvedl Spěšný - získal 25. místo

Zklamán byl Milan Spěšný, který dojel na 25. místě. "Radost nemám, chtěl jsem se probít do patnáctky. Do půlky závodu se mi jelo skvěle, pohyboval jsem se na osmnáctém místě. Pak mi ale úplně odešly nohy, dostával jsem křeče. Asi jsem podcenil občerstvování," řekl Spěšný, jenž v červenci dosáhl šestým místem historicky nejlepšího českého úspěchu na ME.

Závod žen ovládla Ruska Irina Kalentěvová, která získala svůj druhý titul po vítězství v roce 2007. Dlouho vedla Norka Lene Bybergová, ale nakonec dojela se ztrátou 13 sekund druhá. Česká reprezentantka Pavla Havlíková obsadila 33. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články