Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nejdelší etapu Vuelty vyhrál po hromadném pádu Greipel

Lutych (Belgie) - Nejdelší etapu cyklistické Vuelty, kterou poznamenal hromadný pád zhruba 2,5 kilometru před cílem, vyhrál Němec André Greipel. Na zemi skončili mezi zhruba 50 jezdci také Čech Roman Kreuziger a průběžný lídr Fabian Cancellara, jenž přijel do cíle v Lutychu s několikaminutovou ztrátou. Vzhledem k tomu, že k pádu došlo v ochranné tříkilometrové zóně, si však před dnem volna udržel celkové vedení. Cyklisty na 225,5 km z nizozemského Venla do Belgie provázel déšť a na mokrém asfaltu nebyla nouze o pády. Vše vyvrcholilo těsně před cílem na kruhovém objezdu, kde pád jednoho z jezdců způsobil hromadnou havárii.

Té se vyhnulo pouze prvních šest cyklistů, kteří posléze bojovali o etapový triumf. Ten relativně lehce získal Greipel z týmu Columbia před domácím Wouterem Weylandtem.

"Pět hodin z etapy pršelo a silnice byla strašně kluzká. Někteří vpředu najeli do zatáčky přehnaně rychle. Projelo možná sedm lidí a za nimi to lehlo. V době pádu jsem jel někde kolem patnáctého místa. Nedalo se tomu zabránit, šel jeden přes druhého," popsal nehodu Kreuziger, jenž dojel do cíle na 119. místě s téměř čtyřminutovou ztrátou. "Mám lehce odřený bok, kotníky, trochu koleno. Bennatiho bolí záda, ale nemělo by to být nic vážného. Jsem docela rád, že to tady končí a letíme do Španělska, protože obzvlášť ta dnešní etapa byla hodně nebezpečná," dodal Kreuziger, jenž podle neoficiálních výsledků vypadl z první desítky celkového pořadí. 

Po čtyřech dnech v Nizozemsku, Německu a Belgii čeká peloton Vuelty přesun do Španělska, kde závod pokračuje po dni volna ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články