Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

S Kulhavým, Štěpánovou, Cinkem. Program v Novém Městě vypuká

Česká, ale i světová bikerská špička je na české půdě. V Novém Městě na Moravě začíná třetí podnik letošního seriálu Světového poháru. Jaroslav Kulhavý se pokusí zaskočit dlouholetého soupeře Nina Schurtera, zatímco kolega Ondřej Cink spoléhá na zlepšený stav pochroumané nohy. Na závod v short tracku se těší Karla Štěpánová, která věří v lepší výkon, než jak tomu bylo před týdnem v Albstadtu. Přímé přenosy z Nového Města odvysílá ČT sport a web ctsport.cz. Poprvé už dnes od 17:35 sledujte závody v short tracku.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Na Vysočině se pojede třetí závod z celkových sedmi, které SP zahrnuje. Po úvodu v jihoafrickém Stellenboschi a závodech v německém Albstadtu je přes úvodní Schurterovu porážku, kdy ho předčil Samuel Gaze, v mužské kategorii vše při starém. V čele je opět švýcarská hvězda, zatímco Kulhavý je až dvaačtyřicátý.

Jenže pro novoměstský závod to není nikterak směrodatné. Na vystoupení v domácím prostředí se třiatřicetiletý biker dokázal takřka vždy skvěle nachystat. "Do Nového Města se hodně těším, přijde určitě zase spousta fanoušků. Rád bych Nina zase porážel, těch druhých míst za ním bylo v poslední době při velkých závodech nějak moc," připomněl Kulhavý.

Před třemi lety Schurtera v Novém Městě porazil, loni mu při Švýcarově triumfu naopak závod vůbec nevyšel a skončil až na 55. příčce. Nejlepším z Čechů mezi elitou byl tak až sedmadvacátý Jan Škarnitzl. Po roční odmlce se na oblíbenou trať vrací také Ondřej Cink, který se v roce 2017 věnoval světovým silnicím a představil se i na Tour de France.

Je nám líto, video expirovalo.
V Novém Městě se poprvé pojedou závody v disciplíně short track

"Je moc krásná, úplně něco jiného než Albstadt. Konečně se cítím líp psychicky, výrazně pozitivněji. V Německu to bylo špatné; do závodu jsem šel s tím, že to nepůjde. Bylo to tam jako na ledě," připomněl Cink, jenž předchozí závod kvůli potížím s bolavou nohou po pádu nedokončil. Jeho stav by ale měl mít vzestupnou tendenci.

"Noha pořád bolí, nejdřív to vypadalo na koleno a holeň, což bylo hned po tom pádu. V pondělí jsem byl na kole na tréninku, ale večer mě strašně chytnul kotník," přiblížil. "Doktor mi říkal, že to může bolet i víc než zlomenina, takže s tím musím počítat. Snad to adrenalin v neděli přebije a diváci mě vyburcují k dobrému výsledku," přál si Cink.

Atraktivní short track zpestří program

Jedním z českých želízek mezi ženami bude Karla Štěpánová. "Do Nového Města se těším hlavně na diváky a na atmosféru. Vlastně i na trať, která je zábavná, člověk si to užívá. Já věřím, že i letos Nové Město opět ukáže, že je to nejlepší závod v celém svěťáku," řekla Štěpánová, který si vyzkouší i úvodní závod v short tracku.

Ten se poté, co byl v minulosti jen ukázkovou disciplínou, stal v Albstadtu plnohodnotnou disciplínou. Kulhavý v něm dojel sedmadvacátý, Škarnitzl o sedm příček před ním. Závod se jede na terénní trati a má trvat přibližně 25 minut. Štěpánová byla na rychlé trati dvacátá, což by před domácím publikem ráda zlepšila.

"Doufám, že jsem připravena dobře. Short track je určitě zážitek, největší strach jsem měla z plánování před hlavním závodem, protože tam byla trochu kolize s hlavním dnem. Nevěděla jsem moc, co čekat. Byla jsem pak překvapená, že se od prvního metru jelo nadoraz," míní česká bikerka.

"Těším se, bude to zatraktivnění, jen jsem musel překopat předzávodní přípravu. Byl jsem zvyklý mít v pátek volno a teď musím místo toho jet 30 minut šrot," doplnil svou reprezentační kolegyni také Kulhavý. "Je to velký krok ve Světovém poháru, dobrý krok pro diváky, závodníky, týmy," podotkl předseda organizačního výboru závodu Petr Vaněk.

Program závodů SP v Novém Městě na Moravě:

Pátek 25. května:

18:00 - short track - ženy elite.

18:45 - short track - muži elite.

Sobota 26. května:

14:00 - cross country - ženy do 23 let.

16:00 - cross country - muži do 23 let.

Neděle 27. května:

11:20 - cross country - ženy elite.

14:35 - cross country - muži elite.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články