Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Froomeova kauza se do Gira asi nedořeší. Případ je složitější než obvykle, říká šéf UCI

Kauza Chrise Frooma je složitější, než by se mohlo zdát, a zřejmě se nestačí uzavřít před startem Gira, na které se hvězdný cyklista chystá. První ze tří závodů Grand Tour v sezoně začne v Jeruzalémě 4. května.

Chris Froome
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Davies

Lídr stáje Sky při triumfu na zářijové Vueltě překročil povolený limit léku na astma, který smí užívat se zvláštním povolením, a hrozí mu, že o vítězství v závodu přijde. Porušení pravidel čtyřnásobný šampion Tour de France popírá.

Podle šéfa Mezinárodní cyklistické unie (UCI) Davida Lappartienta je případ hodně složitý. "Kdy to skončí? Nevím, mám-li být upřímný. Doufám, že co nejdříve. Věřil jsme, že do startu Gira, ale už si to nemyslím a nejsem si jist, že je to možné," řekl šéf UCI listu Gazzetta dello Sport.

V Itálii Lappartient navštívil sobotní závod Milán-San Remo a přiznal, že Froomeova kauza s látkou salbutamol je hodně složitá a spousta otázek ještě musí být zodpovězena. "Obě strany mají mocné právníky a případ je složitější než obvykle. Vyžaduje to čas," řekl Lappartient.

O porušení pravidel lídra týmu Sky informovala UCI v polovině prosince. Dvaatřicetiletý cyklista smí závodit. V únoru Froome zahájil sezonu závodem Ruta del Sol v Andalusii, absolvoval také etapový podnik Tirreno-Adriatico a po Giru chce obhajovat titul na červencové Tour de France.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články