Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Adam Yates odpověděl na triumf svého dvojčete ve Filottranu

Jméno, které v posledních dnech pulzuje cyklistickým světem, zní Yates. Zatímco Simon vyhrál etapu na Paříž-Nice a celkově skončil těsně druhý, druhý z dvojčat Adam zvítězil v páté etapě závodu Tirreno-Adriatico, když triumfoval v kopcovitém finiši ve Filottranu. Do průběžného vedení jde Michal Kwiatkowski.

Adam Yates
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Zatímco o kus západněji v Nice směřoval ke svému životnímu triumfu Marc Soler, italské Tirreno-Adriatico pokračovalo svou teprve pátou etapou. Minulá horská etapa zamíchala pořadím, do jehož čela se již podruhé letos dostal Damiano Caruso. Italský závodník doufal, že modrý dres udrží i po kopcovitém dni s cílem ve Filottranu.

Ambice Carusovy stáje BMC navíc směřovaly i k možnému etapovému vítězství, na které si dělal zálusk především Greg van Avermaet. Stejně jako on však o kopcovitém finále věděli dosud nepříliš nevýrazný Peter Sagan, průběžně druhý Michal Kwiatkowski, kazašský vrchař Alexej Lučenko nebo třeba i český mistr Zdeněk Štybar.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Yates ovládl 5. etapu Tirreno-Adriatico

Velmi brzy však svůj útok zkusil Adam Yates – jako by chtěl napodobit to, co se podařilo o den dříve jeho dvojčeti Simonovi na Paříž-Nice. Britský závodník měl rázem více než desetivteřinový odstup, který potřeboval udržet na posledních třech kilometrech. Zkoušeli jej dohonit všemi možnými způsoby, ale Yates svůj náskok dokonce navyšoval.

Záhy bylo jasno. Jezdec ze stáje Mitchelton-Scott nezpomaloval a v cíli si mohl dovolit i trochu podivené ohlédnutí za svými soupeři, kteří se k němu nedokázali ani přiblížit. Pro druhé místo si dosprintoval Sagan před dotírajícím Kwiatkowským, jenž se díky bonifikacím po etapě oblékl do modrého dresu. S ním se již podruhé v závodě loučí Caruso.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 5. etapa (178 km):

1. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) 4:16:35, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Kwiatkowski (Pol./Sky), 4. Benoot (Belg./Lotto Soudal), 5. Urán (Kol./Drapac Cannondale), 6. Thomas (Brit./Sky) všichni -7, ...29. Štybar (Quick-Step Floors) -38, 44. König (Bora-hansgrohe) -20:15.

Průběžné pořadí: 1. Kwiatkowski 21:31:28, 2. Caruso (It./BMC) -3, 3. Landa (Šp./Movistar) -23, 4. Thomas -29, 5. Urán -34, 6. A. Yates -36, ...41. Štybar -17:38, 107. König -43:56. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články