Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Časovku prolétl nejrychleji Dennis. Technické problémy zastavily Dumoulina

Nejrychlejším časovkářem úvodu sezony je Rohan Dennis. Po svém vítězství na australském šampionátu vyhrál test proti chronometru i v Abú Zabí. Druhý Jonathan Castroviejo ztratil na jezdce stáje BMC čtrnáct vteřin. Nespokojený byl mistr světa Tom Dumoulin, který musel na trati měnit kolo a nemohl tak pomýšlet na triumf.

Rohan Dennis
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Po třech sprinterských dnech začala druhá část závodu, který hostí Spojené arabské emiráty. Pořadatelé závodu byli velmi rádi za úvodní vítězství Alexandera Kristoffa, jenž nově závodí v barvách domácí stáje UAE Team Emirates. V individuální časovce mu ale již žádné větší šance nevězely, příležitost dostali jiní.

Pozornost se upírala na čtveřici jmen. Jako první z favoritů vyrazil Rohan Dennis, který na začátku ledna získal už svůj čtvrtý australský titul právě v jízdě proti chronometru. Sedmadvacetiletý jezdec stáje BMC si svou formu evidentně přenesl i do Abú Zabí. Na dvanáctikilometrové trati bez náznaku sebemenšího převýšení šel do vedení o 16 vteřin.

Jeho převahu mohli za pár minut ohrozit Jonathan Castroviejo a Jos van Emden, ani jeden ze zkušených časovkářů se však Dennisovi nedokázal přiblížit ani na deset vteřin. Vedoucí čas si poté jako cíl vytyčil Tom Dumoulin, jehož ovšem zastavil technický problém – nizozemský favorit musel měnit kolo a ztratil všechny šance na dobré umístění.

I přes výměnu nakonec Dumoulin ztratil "pouze" jednatřicet vteřin, jeho šance na celkové vítězství v závodě před závěrečnou vrchařskou etapou tak stále žijí. Dennis je však jasným favoritem na celkový triumf. Ohrozit jej může ještě Dumoulinův kolega Wilco Kelderman, který na trati poztrácel jen šestnáct sekund, a Alejandro Valverde (+27).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články